Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Pasaulē

Ar svētku gājienu Īrijā noslēgsies Latvijas kultūras dienas

Svētdien ar svētku gājienu noslēgsies jau otrās Latvijas kultūras dienas Īrijā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamentā.

Šodien Dublinas vecpilsētā notiks svētku dalībnieku gājiens, kā arī plānots brīvdabas noslēguma koncerts ar latviešu tautas dziesmām un dejām. Norisināsies arī amatnieku tirdziņš.

Kultūras dienu laikā sadarbībā ar Latvijas Kultūras ministriju tika organizēti Dziesmu un deju svētku repertuāra mēģinājumi gan koriem, gan deju ansambļiem virsdiriģentes Agitas Ikaunieces un deju virsvadītājas Ilzes Mažānes vadībā, kas vienlaikus deva iespēju kopīgi gatavoties Latvijas XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem.

Tāpat Latvijas vēstniecība Dublinā organizēja foto izstādi "Latvijas Dziesmu un deju svētku brīnums", kas skatāma Dublinas pilsētas zālē. Ekspozīciju veidojis Latvijas Nacionālais kultūras centrs, pieskaņojot to Dziesmu svētku gadam.

Latvijas kultūras dienas iekļautas 2013.gada vispasaules īru salidojuma Īrijā "The Gathering Ireland 2013" programmā. Latvijas kultūras dienas tika rīkotas ar Latvijas Kultūras ministrijas, Latvijas vēstniecības Īrijā, Latviešu biedrības Īrijā kora "eLVē", Dublinas domes, "Temple Bar Company", portāla "Baltic-Ireland" un kompānijas "Sergevi" atbalstu.