Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Muhameds Ali nokļuvis uz nāves robežas

© Scanpix

Leģendārais amerikāņu bokseris Muhameds Ali varētu nomirt jau tuvāko dienu laikā, izteicies kādreizējā sportista brālis Rahmens Ali.

Kā Rahmens Ali atzinis intervijā tabloīdam "The Sun", bijušais boksa čempions, kurš pazīstams ar iesauku "Lieliskākais", nespēj parunāt un brāli vairs neatpazīstot. Rahmens Ali ir nobažījies, ka viņa 71 gadus vecais brālis varētu nenodzīvot līdz vasaras beigām.

"Muhameds ir sliktā formā. Viņš ir ļoti slims," izteicies Rahmens Ali. "Tie var būt mēneši, tās var būt dienas. Es nezinu, vai viņš spēs izdzīvot līdz vasaras beigām. Mans brālis šobrīd ir Dieva rokās."

Muhamedam Ali 1984.gadā tika diagnosticēta Parkinsona slimība, bet aktīvo apriti viņš ilgstoši nepameta un 1996.gada olimpiskajās spēlēs Atlantā aizdedza lāpu. Tomēr 2012.gada Londonas spēļu atklāšanas ceremonijā viņš izskatījās trausls un, lai uzkāptu skatuves, bijušajam bokserim bija nepieciešama sievas Lonijas palīdzība.

Rahmens Ali apsūdz brāļa sievu, ka tā liedz ģimenei iespēju apciemot savārgušo čempionu. Viņš pastāstīja, ka pēdējo reizi brāli saticis jūlijā Londonā un pēc tam runājis ar viņu tikai pa telefonu.

Viņš brāli salīdzina ar Jēzu Kristu. "Jūs zināt vārdu "bezgalīgs"? Tas ir Ali. Viņš ir bezgalīgs. Viņa vārds būs mūžīgs."

Rahmens arī minējis, ka brālis uz sava kapakmeņa vēlas Martina Lutera Kinga citātu: "Es centos kādu mīlēt, es centos pabarot izsalkušos. Es savā dzīvē mēģināju apģērbt tos, kuri bija kaili. Es jums vēlos pateikt, ka es mēģināju mīlēt un kalpot sabiedrībai. "Lieliskākais"."

Iepriekš leģendārais bokseris sev publisku uzmanību piesaistījis 2011.gada izskaņā, kad neilgi pēc amerikāņu boksera Džo Freizera bērēm zaudēja samaņu un tika nogādāts slimnīcā.