Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

"The Wall Street Journal": Izraēla Baidenam ir radījusi milzīgas politiskas problēmas

© Pixabay.com

Simtiem bezpilota lidaparātu un raķešu, ko Irāna palaida pret Izraēlu, draud ne tikai saasināt Tuvo Austrumu konfliktu un paaugstināt benzīna cenas, bet arī ir radījis milzīgas politiskas problēmas ASV prezidentam Džo Baidenam, raksta "The Wall Street Journal".

Izdevums norāda, ka uzbrukums notika pēc vairāku nedēļu pastiprināta Baidena spiediena, lai samazinātu militārās operācijas Gazā. Šī nostāja ir radusi retu vienošanos ar Donaldu Trampu, kurš kā iespējamais republikāņu prezidenta kandidāts ir ieteicis Izraēlai pēc iespējas ātrāk izbeigt savus uzbrukumus.

"Taču politiku ap konfliktu Tuvajos Austrumos satricināja nedēļas nogales notikumi, kas lika dažiem republikāņiem aicināt ASV veikt militāru atriebību pret Irānu, savukārt Baidena administrācija aicināja tikai uz diplomātisku atbildi," raksta izdevums.

Žurnālisti raksta, ka Irānas uzbrukums vēl vairāk sarežģīja Baidena politisko situāciju ne tikai plašāka kara iespējamības dēļ, bet arī tāpēc, ka tas varētu iedvesmot "Hamās" atteikties no pamiera līguma ar Izraēlu.

Jāpiebilst, ka kaujas starp Izraēlu un "Hamās", kas sākās oktobrī, ir ievērojami vājinājušas Baidena atbalstu galveno vēlētāju vidū - viņš turpināja atbalstīt Izraēlas militāro uzbrukumu, neskatoties uz pieaugošo civiliedzīvotāju upuru skaitu.