Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

INTERESANTI: ASV meitene baro vārnas, kuras nes dāvanas

© bbc.com, Katy Sewall

Daudz cilvēkiem patīk, ka viņu dārzos mīt putni, taču reti, kad šīs simpātijas ir atgriezeniskas. Kādai jaunai meitenei ASV pilsētā Sietlā ir ļoti paveicies, jo viņa baro putnus, bet tie atgriežas ar dāvanām.

Meitenes draudzība ar kaimiņu pagalma vārnām nejauši aizsākās 2011. gadā, kad Gabija bija vien četrus gadus veca, un kāpjot no mašīnas, viņai izkrita vistas nageta gabaliņš, kuru vārnas pēc brīžā notiesāja. Pēc šī gadījuma tuvumā esošie putni vērojuši meiteni, cerībā, ka tiks pie vēl kādas maltītes.

Astoņus gadus vecā Gabija Mana izņem no pagultes milzīgu lādi un uzliek to uz viesistabas galda. Šī ir viņas vērtīgākā kolekcija.

"Jūs droši varat aplūkot tuvāk," drošina meitene. Lādē atrodas neskaitāmi nelieli sīkumi, kuri kārtīgi sapakoti plastmasas kārbās, un mausiņos, uz katras no tiem ir paraksti. Vienā no kārbām ir miniatūra sudraba lodīte, melna poga, zila saspraude, dzeltena lodīte, zils Lego klucītis un vēl virkne dažādu priekšmetu. Lielākā daļa no tiem ir apbružāti un necili, taču mazajai meitenei tie ir dārgāki par zeltu.

Visu šo kolekciju mazā Gabija nevāca pati, bet gan saņēma dāvanās no savām vārnām, kuras regulāri baroja dārzā.

Meitenes mīļākā lieta ir krāsaina pērļu sirds, "Šī sirds parāda, cik ļoti putni mani mīl," tā G.Mana.