Pie kontrolposteņiem parādījušies bruņoti cilvēki un virs pilsētas lido helikopteri, pilsētā atslēgti telefonu sakari, bet viens no separātistu kontrolposteņiem ir aizdedzies, raksta "Korrespondent".

Slovjanskas pašpasludinātais mērs Vjačeslavs Ponomarjovs piedraudējis iedzīvotājiem ar "nošaušanu uz vietas", ja pie viņiem tiks atrastas skrejlapas ar aicinājumiem nepildīt nelikumīgās varas pavēles, paziņojusi Ukrainas Iekšlietu ministrija.

Ceturtdien pretterorisma operācijas laikā Slovjanskā no helikoptera tika kaisītas skrejlapas, kurās iedzīvotāji aicināti "saglabāt mieru, pēc iespējas neatstāt savas mājas, nelaist bērnus bez pieskatīšanas pilsētas ielās, nepakļauties provokācijām un nepildīt pašpasludinātās nelikumīgās varas pārstāvju noziedzīgās pavēles".

Kā ziņots, Ukrainas Iekšlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas vienības ceturtdien sāka pretterorisma operāciju pret prokrievisko separātistu un diversantu grupām, kas savā kontrolē sagrābušas Slovjansku.

Kā paziņojusi Iekšlietu ministrija, ukraiņu vienības operācijas laikā pilsētas ziemeļaustrumos ieņēmušas trīs separātistu izveidotos kontrolposteņus un iznīcinājušas piecus teroristus.

Vēlāk drošības spēki no ieņemtajām pozīcijām atkāpušies.