Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Māja \ Interjers

Ingas Misānes un Gundara Grasberga sapņu mājvieta

© Reinis Hofmanis F64

Latvijas Nacionālā teātra aktieri Inga Misāne un Gundars Grasbergs kopā ar dēlu Kristiānu pirms trim gadiem no īrēta dzīvokļa Rīgas centrā pārcēlās uz savu īpašumu – trīsistabu dzīvokli jauno māju projektā Mārupes pagastā.

"Gaidot dēliņu, spriedām, ka ir pienācis laiks meklēt pašiem savu mājokli, kur nevajadzētu visiem spiesties vienā istabā un vannas istabu dalīt ar kaimiņiem, kā tas bija mūsu iepriekšējā mājvietā," stāsta Inga un turpina, sakot, ka meklējumi notikuši ārpus Rīgas, lai apkārt būtu kaut kriksītis dabas un vairāk svaiga gaisa nekā pilsētas centrā. "Vispirms apskatījām 90 kvadrātmetrus lielu dzīvokli jauno dzīvojamo māju projektā Ādažos. Īsti nebijām apmierināti ar izmaksām un arī mājokļa atrašanās vietu, jo mums ar Gundaru uz teātri vajadzētu braukt cauri visai Rīgai. Speciāliste, kas nodarbojās ar dzīvokļu tirgošanu, ieminējās, ka Mārupē topot dzīvojamās mājas pēc tieši tāda paša projekta. Tad vēl bija nekustamā īpašuma tirgus bums, tāpēc visi dzīvokļi bija iztirgoti, kaut mājai ielieti tikai pamati. Jāsaka, veiksme mums stāvēja klāt, jo vīrietis, kurš bija pieteicies uz šo dzīvokli, pārdomāja."

Jaunā ģimene esot ņēmusi hipotekāro kredītu, jo uzskata, ka labāk dzīvot savā īpašumā un veikt ikmēneša maksājumus par kredītu, nevis īrējot maksāt mitekļa saimniekam tikpat lielu vai vēl lielāku summu. "Dzīvoklim bija t.s. pelēkā apdare, tāpēc pašiem vajadzēja gādāt par grīdu klājumu, durvīm, sienām un citiem iekšējās apdares elementiem. Ar paziņu starpniecību mums izdevās atrast ļoti labu meistaru, kurš viens pats izdarīja visu nepieciešamo: ieklāja laminātu, flīzes gan uz sienām, gan grīdas, kur vajadzēja, apšuva sienas ar ģipškartonu un uzlīmēja tapetes."

Inga uzsver, ka ģimene esot apmierināta ar savu dzīvokli, jo tas atrodas zaļā rajonā, ir vairāki spēļu laukumi bērniem, dīķītis, kurā peld pīles un gulbji, kā arī, remontējot un iekārtojot mitekli, esot izdevies īstenot daudzas ieceres. "Arī dēls ir ļoti lepns par savu istabu. Dažkārt viņš man vai Gundaram saka: mammu, tēti, vai atnāksiet uz manu istabu paspēlēties?"

Visu rakstu lasiet 28. novembra izdevumā Māja.