Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lange komentē izskanējušās baumas saistībā ar darbavietas maiņu

© f64.lv, Kaspars Krafts

Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange noliedz izskanējušās runas par viņa iespējamiem plāniem mainīt darbavietu.

Sociālajos tīklos izskanējis, ka Lange piedalās VAS "Latvijas valsts meži" (LVM) konkursā uz valdes locekļa amatu, un ka tas, iespējams, esot politisks darījums, lai Langi aizrotētu prom no Rīgas pašvaldības.

Lange informē, ka viņa plānos nav mainīt darba vietu, bet sīkāk "baumas" viņš nekomentēšot.

LETA jau ziņoja, ka LVM valdes locekļu konkursa otrajai kārtai izvirzīti 26 kandidāti, aģentūru LETA informēja Zemkopības ministrijā (ZM).

Ministrijā norāda, ka ir noslēgusies konkursa pirmā kārta, kurā nominācijas komisija veica pieteikumus iesniegušo kandidātu atbilstības pārbaudi konkursa obligātajām minimālajām prasībām, pamatojoties uz kandidātu iesniegto informāciju.

Pēc kandidātu atbilstības pārbaudes obligātajām minimālajām prasībām nominācijas komisija pieņēma lēmumu konkursa otrajai kārtai virzīt 26 kandidātus.

Mēnešalga LVM valdes loceklim paredzēta no 11 493 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Konkursā tiek meklēti valdes locekļi trijos profilos.

Tostarp konkursā tiek meklēti divi valdes locekļi ar zināšanām par mežsaimniecību, meža zemes apsaimniekošanu un koksnes produktu vērtību ķēdēm, meža nozares un bioekonomikas attīstības tendencēm, vides un aprites ekonomiku, risku un kvalitātes vadību, starptautiskajiem tiesību aktiem dabas aizsardzības, vides un klimata pārmaiņu jomās.

Tāpat konkursā tiek meklēts valdes loceklis ar zināšanām par finansēm, risku vadību, kvalitātes vadību, par grāmatvedības uzskaiti un naudas plūsmas pārvaldību, par budžeta izstrādes un plānošanas procesa organizēšanu, komercdarbības ekonomiku, meža nozares un bioekonomikas attīstības tendencēm, starptautiskajiem tiesību aktiem taksonomijas un ilgtspējīga finansējuma jomā.

Kā arī konkursā tiek meklēts valdes loceklis ar zināšanām par inovāciju attīstību un ieviešanu, koksnes produktu vērtību ķēdēm, meža nozares un bioekonomikas attīstības tendencēm, mikroekonomiku, makroekonomiku, vides un aprites ekonomiku, starptautiskajiem tiesību aktiem ilgtspējīgu ieguldījumu un taisnīgas pārkārtošanās jomās.

Konkurss tika izsludināts, jo 2023.gada maijā LVM pagaidu padome izteica neuzticību trim valdes locekļiem - Jānim Lapiņam, Tomam Reiziņam un Jānim Stankevičam. LVM skaidroja, ka minētie valdes locekļi ir zaudējuši padomes uzticību, nespējot demonstrēt vienotu un saliedētu savstarpējo sadarbību, tādējādi radot riskus uzņēmuma labai korporatīvajai pārvaldībai, drošībai un attīstībai.

Patlaban kompānijas valdē strādā tās priekšsēdētājs Pēters Putniņš un četri pagaidu valdes locekļi - Valdis Kalns, Māris Kuzmins, Dainis Reķelis un Ieva Rove.

2022.gadā LVM apgrozījums bija 566,612 miljoni eiro, kas ir par 39,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 242,193 miljoni eiro.

LVM apsaimnieko valstij piederošās meža zemes. LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.