Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Eiropas valstu līderi nepiedalīsies Austrum- un Centrāleiropas valstu samitā Jaltā

Reaģējot uz bijušās Ukrainas premjerministres Jūlijas Timošenko ieslodzīšanu, vairāku Eiropas valstu līderi paziņojuši, ka nepiedalīsies Austrum- un Centrāleiropas valstu prezidentu samitā, kas maija vidū paredzēts Krimā

Arī Valsts prezidents Andris Bērziņš pieņēmis lēmumu neapmeklēt Austrumeiropas valstu prezidentu samitu Krimā, norāda prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Lēmums pieņemts, jo šai laikā valstī nebūs Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (V), kura no 10.maija līdz 11.maijam piedalīsies Baltijas valstu parlamentārajā seminārā Palangā, Lietuvā. Tā kā Saeimas priekšsēdētājs aizvieto Valsts prezidentu viņa prombūtnes laikā, ir jāizvairās no situācijām, kad Latvijas teritorijā vienlaikus neatrodas nedz Valsts prezidents, nedz Saeimas priekšsēdētājs, skaidroja Krapāne.

Kā ziņots, jau vairāku Eiropas valstu līderi, reaģējot uz bijušās Ukrainas premjerministres Jūlijas Timošenko ieslodzīšanu, paziņojuši, ka nepiedalīsies Austrumeiropas un Centrāleiropas valstu prezidentu samitā, kas maija vidū paredzēts Krimā.

Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa preses nodaļas vadītāja Pireta Perta apstiprinājusi, ka Ilvess saņēmis Ukrainas ielūgumu, taču, ņemot vērā to, ka samits notiek vienlaikus ar Tallinā plānoto Lenarta Meri starptautisko konferenci, prezidents jau esot pavēstījis, ka uz Jaltu nedosies.