Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Ilzei Lietuvietei piemēro naudas sodu

© F64

Tiesa atstājusi spēkā naudas sodu Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētājai Ilzei Lietuvietei saistībā ar komercdarbības ierobežojumu pārkāpumu, aģentūra LETA noskaidroja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

KNAB jau 2011.gadā konstatēja, ka toreizējā Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja Lietuviete nav ievērojusi likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktos komercdarbības ierobežojumus - aizliegumu būt par tādas komercsabiedrības dalībnieku vai akcionāru, kas saņem attiecīgās kapitālsabiedrības finanšu līdzekļus un pasūtījumus par iepirkumiem šīs kapitālsabiedrības vajadzībām, izņemot gadījumus, ja pasūtījums piešķirts atklāta konkursa rezultātā.

KNAB konstatēja, ka Lietuviete, būdama Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja un vienlaicīgi SIA "Lags-centrs" kapitāla daļu turētāja, ieņemot amatu šajā uzņēmumā, pieļāvusi situāciju, ka SIA "Lags-centrs" saņēmusi pasūtījumus no Rīgas Dzemdību nama bez atklāta konkursa rīkošanas.

Kā atbildību mīkstinošu apstākli KNAB ņēma vērā to, ka Lietuviete 2010.gada 25.februārī, pārdodot viņai piederošās SIA "Lags-centrs" kapitāla daļas, ir pārtraukusi pārkāpumu.

KNAB Lietuvietei piemēroja 213 eiro naudas sodu. Lietuviete lēmumu apstrīdēja KNAB priekšniekam, kurš 2011.gada 18.aprīlī sākotnējo lēmumu atstāja negrozītu.

Viņa KNAB priekšnieka lēmumu pārsūdzēja Administratīvajā rajona tiesā, kura pagājušā gadā grozīja KNAB piemēroto administratīvo sodu, nosakot to 71 eiro apmērā.

Lietuviete iesniedza apelācijas sūdzību Rīgas apgabaltiesā, kura šogad jūnijā sūdzību noraidīja un Administratīvās rajona tiesas spriedumu atstāja negrozītu. Spriedums nav pārsūdzams.

Jau ziņots, ka pagājušā gada vasarā ilggadējā Rīgas Dzemdību nama vadītāja Lietuviete nolēma atstāt iestādes valdes priekšsēdētājas amatu un doties pensijā.

Lietuviete pildīja Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētājas pienākumus kopš 1996.gada. Viņas vadībā ārstniecības iestāde piedzīvojusi daudzus būtiskus uzlabojumus, kas ievērojami cēluši pacientiem sniegto pakalpojumu kvalitāti. Daži no nozīmīgākajiem darbiem ir Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas renovācija, operāciju bloka renovācija, Dzemdību centra izveide, Mātes un bērna aprūpes nodaļas renovācija, kā arī kvalitātes vadības sistēmas ieviešana atbilstoši ISO standartam.

Par sasniegumiem profesionālajā darbībā Lietuviete apbalvota ar Triju Zvaigžņu ordeni.