Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Daugavpils Universitātē notiks slāvu lasījumi

16.maijā - 18.maijā Daugavpils Universitātē (DU) jau 17. reizi notiks starptautiska zinātniska konference "Slāvu lasījumi", kas šogad norisināsies Slāvu kultūras nedēļas Daugavpilī ietvaros.

Konference tiek rīkota ar mērķi apspriest mūsdienu folkloristikas, slavistikas un komparatīvistikas aktuālās problēmas, apskatīt slāvu kultūru attīstības raksturīgas likumsakarības un nozīmīgākās problēmas, kā arī noteikt slāvu kultūru nacionālās īpatnības Eiropas kultūras kontekstā.

Slāvu lasījumos, kuri kopš 1996. gada tiek rīkoti katru gadu, piedalās izcili filologi un folkloristi no dažādām valstīm, fundamentālo folkloras, slāvu literatūru un valodu pētnieki, starptautisko zinātnisko žurnālu darbinieki. Šogad lasījumos piedalīsies 52 zinātnieki no 8 valstīm: Austrijas, Baltkrievijas, Francijas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas un Polijas. Konferences darbs notiks 3 darba grupas: Valoda un kultūra, Folklora un literatūra un Literatūra un kultūra. Dalībnieku sastāvs nodrošina plaša aktuālo zinātnisko problēmu loka apspriešanu, dažādu zinātnisko metodoloģiju demonstrēšanu.