Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Mūzikas ierakstu recenzijas: "The Sound Poets" - "Tavs stāsts"

© Publicitātes foto

Šai grupai šobrīd daudzi paredz pagaidu Nr. 3 statusu latvju mūzikā – aiz „Prata vētras” un „Instrumentiem”, bet kas zina, varbūt viņi ar laiku apsteidz arī kādu no abiem „lielajiem”.

Oficiāli skaitās, ka „The Sound Poets” izveidota tikai 2011. gada vasarā uz Jāņa Aišpura (vokāls) un Normunda Lukša (ģitāra) iepriekšējā muzikālā formējuma „SPB” bāzes, taču diezgan grūti nodalīt abas šīs grupas, jo visam pāri tomēr ir Aišpura savdabīgais muzikālais rokraksts. Jāatgādina, ka saknes meklējamas jau 2007. gadā, kad latvju radiostacijās pārsteidzošos panākumus guva grupa „Smaragda pilsētas burvji” ar hitu „Pearl Tears”. Vēlāk „burvji” saīsināja nosaukumu uz „S.P.B.”, uzvarēja kādā jauno grupu konkursā un izdeva CD, taču pēc tam pieklusa.

Tolaik viens no dzinējspēkiem bija arī „Prāta vētras” basists Ingars Viļums, pie bungām sēdējuši tādi meistari kā Andris Buiķis un Andžejs Grauds (jāpiemin arī taustiņnieks Artūrs Eglītis), taču „The Sound Poets” rindās palikuši tikai jau pieminētie Aišpurs un Lukšs. Pārējie -Undīne Balode (čells), Gints Bīmanis (bass), Pēteris Lunde (bungas) un Kate Pāvula (taustiņinstrumenti, balss).„The Sound Poets” pieteica sevi ar debijas singlu “Emīlija”, kas 2011. gadā bija viena no spēlētākajām dziesmām radiostacijās, veiksmes stāstu turpināja arī nākamā dziesma „Kalniem pāri”. Pērn vasarā par „The Sound Poets” jau uzzināja ļoti plaša auditorija – grupa bija „Prāta vētras” iesildītāji tās koncertturnejā.2012. gada nogalē radiostacijām klausītāju izvērtēšanai tika nodota gaidāmā albuma tituldziesma. „Ierakstot albumu vēlējāmies izstāstīt „The Sound Poets” stāstu, bet tagad, kad ieraksts izdots, apjautām, ka tas varētu rosināt arī mūsu klausītāju aizdomāties par viņa stāstu. Mans stāsts ir būt mūziķim, bet kāds ir tavējais?” vaicā Aišpurs.

PAR. Potenciāls viņiem ir milzīgs, atliek vien paklausīties tādas dziesmas kā „Mēģini vēl” vai „Laiks”, kā arī superīgo „Izrādi”, kuru gribētos dēvēt par popsīgu latvju „Muse” versiju. Protams, arī ar dzirdētajiem singliem viss ir labākajā kārtībā.

PRET. Nez, cik interesants šis albums ir patiesiem „The Sound Poets” faniem? Ja ne gluži radiostacijās, tad vismaz koncertos, šķiet, ir dzirdētas teju visas dziesmas. Diezgan dīvaina dziesmu secība: ar pirmo dziesmu „No sevis vairs nav bail” drīzāk gan vajadzēja šo ripuli noslēgt, bet ar „Augšup” to varētu pat iesākt, bet labi – tās ir detaļas.