Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Ukrainas bērni no "Latvijas valsts mežiem" saņems turpat pustūkstoti datoru

© Ģirts Ozoliņš/MN

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) dāvinās Ukrainā dzīvojošajiem bērniem 468 lietotas, labā stāvoklī esošas datortehnikas vienības gandrīz 32 000 eiro vērtībā, liecina uzņēmuma publicētā informācija.

LVM dāvāto datortehniku Ukrainas vēstniecība Latvijā nogādās Čerņihivas apgabalā dzīvojošajiem skolēniem attālinātu mācību nodrošināšanai.

LVM valdes loceklis Māris Kuzmins skaidro, ka uzņēmums, saimnieciskās darbības nodrošināšanai, aptuveni reizi piecos gados maina datortehniku pret jaunāku, drošības un veiktspējas vajadzībām atbilstošāku tehniku, bet lietotie datori lieti noderēs skolēniem mācībās.

Dāvinājuma līgumu decembra vidū parakstīja Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucelovs un LVM valdes priekšsēdētājs Pēters Putniņš. Tāpat abi pārrunāja arī turpmākās sadarbības ieceres.

LVM atgādina, ka jau 2021.gada decembrī LVM parakstīja sadarbības memorandu ar Ukrainas Valsts meža resursu aģentūru, kura ietvaros vēl līdz kara sākumam tika aizvadītas vairākas pieredzes apmaiņas vizītes. Tāpat LVM arī turpmāk plāno sadarboties un dalīties pieredzē, lai Ukrainā varētu izveidot augstvērtīgu un kvalitatīvu meža stādu audzēšanas sistēmu.

LVM turpinās arī aktīvu iesaisti Eiropas vienotās drošības telpas stiprināšanā un ilgtspējīga biznesa modeļa pilnveidē Eiropas mērogā, tostarp atbalstot Ukrainas integrāciju Eiropā, apliecina uzņēmumā.

Jau ziņots, ka LVM apgrozījums pērn bija 566,612 miljoni eiro, kas ir par 39,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 242,193 miljoni eiro. LVM apsaimnieko valstij piederošās meža zemes.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.