Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Ugunsgrēkā Ādažu poligonā deguši vismaz 300 hektāri

© F64

Ugunsgrēkā, kas svētdien izcēlās Ādažu poligonā, degusi vismaz 300 hektāru liela platība, turklāt joprojām turpinās tā dzēšanas darbi, pastāstīja Valsts meža dienesta meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

Viņš skaidroja, ka dedzis ir gan augošs mežs, gan izcirtumi, gan virsāji, sūnas un sausā zāle. Precīzi, cik un tieši kas ir dedzis varēs pateikt tikai pēc ugunsgrēka pilnīgas apdzēšanas, uzsvēra Jaunķiķis.

Viņš skaidroja, ka dedzis ir gan augošs mežs, gan izcirtumi, gan virsāji, sūnas un sausā zāle. Precīzi, cik un tieši kas ir dedzis varēs pateikt tikai pēc ugunsgrēka pilnīgas apdzēšanas, uzsvēra Jaunķiķis.

Ugunsgrēks poligonā izcēlās ap svētdienas pusdienlaiku. Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta majore Mairita Senkevicina aģentūrai LETA teica, ka atsevišķos laukumos deg virsāji, sausā zāle un sūnas.

Ministrijas pārstāve svētdienas vakarā informēja, ka situācija uzlabojas, bet dzēšanas darbi poligonā turpinās. Viņa arī apliecināja, ka visas dienas garumā mācības ar kaujas munīcijas izmantošanu ir pārtrauktas.

Ugunsgrēka dzēšanas darbos dienas gaitā iesaistījās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), Valsts meža dienests, gaisa spēku helikopters, Nacionālo bruņoto spēku, kā arī sabiedroto karavīri.

Jaunķiķis apliecināja, ka liesmas izplatījušās tikai Ādažu poligona robežās.

Jau vēstīts, ka mācību laikā Ādažu poligonā svētdien izcēlies ugunsgrēks, atsevišķos laukumos degot virsājiem, sausajai zālei un sūnām, iepriekš aģentūrai LETA apstiprināja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta majore Mairita Senkevicina.

Senkevicina norādīja, ka šādi ugunsgrēka gadījumi poligonā neesot retums, citreiz mācību dalībnieki tos apdzēš saviem spēkiem, citreiz tiek iesaistīti arī Nacionālo bruņoto spēku helikopteri un VUGD.

Viņa arī norādīja, ka ugunsgrēku izcelšanos poligonā mācību laikā veicina sausas un karstais laiks.

Savukārt Valsts meža dienesta meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis aģentūrai LETA teica, ka ugunsgrēka platība ir ļoti liela, bet precīzus datus varēs sniegt vien vēlu vakarā vai pirmdien. Vienlaikus viņš apliecināja, ka ugunsgrēks ir tikai Ādažu poligona robežās.