Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā

LMT sadarbosies ar "MikroTik" ātrākai 5G ieviešanai Latvijā

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Turpinot darbu pie 5G tehnoloģijas attīstības, Latvijas Mobilais Telefons (LMT) un pasaulē pazīstamais Latvijas bezvadu iekārtu un rūteru zīmols MikroTik uzsācis kopīgu sadarbību. Starp abu uzņēmumu ēkām izveidots bezvadu datu pārraides radiotīkla savienojums ar 5G savietojamu bāzes staciju, sasniedzot ātrumu - 10 Gigabiti sekundē (Gbps). Tas ir desmit reizes vairāk nekā līdz šim bija iespējams radiotīklā.

LMT šādu tehnoloģiju ieviesis, lai MikroTik varētu izmantot to nākamās paaudzes 5G tehnoloģijām pielāgotu iekārtu izstrādei. Tuvākajos gados šādi savienojumi būs nepieciešami lietu internetam 5G mobilajā tīklā.


“5G tīkla kapacitāte un ātrdarbība ir priekšnoteikums nākamās paaudzes tehnoloģiju inovāciju ieviešanai dažādās dzīves jomās - ražošanā, lauksaimniecībā, transportā, medicīnā. Tas ir pamats, lai partnerībā ar uzņēmējiem un pētniekiem veidotu jaunus, eksportspējīgus produktus un attīstītu Latviju kā viedvalsti,” uzsver Juris Binde, LMT prezidents.


“Esmu gandarīts, ka sadarbībā ar LMT jau šobrīd varam uzsākt darbu pie 5G tehnoloģijai piemērotu rūteru izstrādāšanas, kas ļaus mums tālāk nostiprināt savas konkurētspējas pozīcijas pasaulē,” vērtē Arnis Riekstiņš, SIA “Mikrotīkls” līdzīpašnieks.


Jau gada sākumā LMT uzsāka sadarbību par 5G ieviešanu ar Rīgas Tehnisko universitāti un telekomunikāciju infrastruktūras ražotāju Nokia. Tika uzstādītas arī pirmās ar 5G tehnoloģiju savietojamās bāzes stacijas.