Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Neatkarīgās Ziemassvētku labdarības akcija. Sākam Karsto vēstuļu laiku

PĒRNAJĀ GADĀ Hilda saņēma dāvanā vijoli © Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Šogad Neatkarīgās Ziemassvētku labdarības akcijai Karsto vēstuļu laiks aprit 21. gadskārta. Neatkarīgās Ziemassvētku vecīša pasts šajos gados saņēmis tūkstošiem vēstuļu – priecīgu un skumju, labsirdīgu un ar apņemšanos kādam palīdzēt.

Arī šogad mūsu labdarības akcijai esam saglabājuši Raiņa būtiskos vārdus «Viss pāriet - viss -, bet neizzūd itin nekas. Un labie darbi atmaksājas visi», jo tie iedvesmo ikvienu izdarīt kādu labu darbu un apliecina, ka labie darbi nekad netiek aizmirsti. No šodienas katrā Neatkarīgās numurā būs publicēta Ziemassvētku vecīša anketa, un līdz pat 19. decembrim karstais pasts gaidīs gan to cilvēku vēstules, kuriem nepieciešams atbalsts un palīdzība, gan gaišo un atsaucīgo ļaužu vēstules, kuri ir gatavi palīdzēt. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad, turpinot labdarības akciju, Neatkarīgā turpina ziedošanas un labo darbu tradīciju. Šogad labdarības akcijai aprit jau 21 gads, un Neatkarīgās galvenā redaktore Anita Daukšte ir pārliecināta, ka karsto vēstuļu laiks būs sirds siltuma un labestības pilns. Būs cilvēki, kuri palīdzēs cits citam sagādāt gan Ziemassvētku pārsteigumu, gan atrisināt kādu krīzes situāciju, kā tas ir pierādījies šo gadu garumā. Labdari pērn bija pat tik veikli, ka vēl pirms Neatkarīgās Ziemassvētku vecīša zvana kādai ģimenei lūgtā dāvana jau bija uzdāvināta. Neatkarīgā saņēma arī pateicības tiem cilvēkiem, kuri atsaukušies un bez liekas publicitātes palīdzēja cits citam. Pieredze rāda, ka palīdzība nepieciešama senioriem, kuriem ikdienā ir grūtības iegādāties pārtiku, nerunājot par svētku cienastu un gardumiem, apmaksāt rēķinus, sagādāt malku, tāpat daudzas vēstules atceļoja no mazturīgām un daudzbērnu ģimenēm, kurām grūti sagādāt visu nepieciešamo sadzīves tehniku, bērniem apģērbus un apavus.

Pagājušajā gadā Ziemassvētkos Neatkarīgā saņēma sirsnīgu vēstuli no Jura Ārenieka kunga, kurš dzīvo netālu no Grobiņas, Vecpilī. Viņš rakstīja, ka vienai no viņa mazmeitām - Hildai - ļoti būtu nepieciešama jauna vijole, jo viņa mācās spēlēt šo instrumentu Liepājas mūzikas skolā. Ziemassvētku vecītis opīša lūgumu izpildīja, un jau jaunajā gadā Hilda saņēma dāvanā vijoli. Hildas mamma Vēsma Jansone atzina, ka opis par vēstuli Ziemassvētku vecītim neko nebija teicis un ģimenei tas bijis liels pārsteigums. Nu ir pagājis gads, un Vēsmas kundze mums stāsta, ka Hilda turpina spēlēt vijoli, klavieres, dzied korī un skolas ansamblī. Arī Hildas jaunākais brālis Gustavs iestājies Liepājas mūzikas skolā un vingrinoties, lai varētu spēlēt trombonu. Savukārt vecaistēvs pirms mēneša nosvinēja 87. dzimšanas dienu, joprojām aktīvi rosās ikdienā un arī nākamgad lasīs Neatkarīgo. «Sakām lielu paldies un novēlam izturību Ziemassvētku vecīšiem arī šogad,» novēl Hildas māmiņa Vēsma.

Pagājušā gada labdarības akcijā kopā ar sadarbības partneri - uzņēmumu Eco Baltia vide - ciemojāmies vairākās mājās, kur lasa Neatkarīgo un kuru lūgumus palīdzēt bija sadzirdējis pats Ziemassvētku vecītis. Pārsteigumi un Ziemassvētku dāvanas daudzu mājās nonāca arī ar lasītāju gādību, kuri par līdzcilvēkiem bija izlasījuši laikraksta slejās. Piegādāt dāvanas Neatkarīgajai jau piekto gadu palīdzēs kurjerpasts DPD Latvija.

Karsto vēstuļu laikā aicinām lasītājus - lielus un mazus - sūtīt uz redakciju vēstules Ziemassvētku vecītim, darot zināmu, kādas dāvanas viņi vēlētos sev vai kādam sev tuvam cilvēkam. Aicināti atsaukties labie cilvēki, uzņēmēji, ziedotāji, kuri vēlētos palīdzēt. Ik nedēļu laikrakstā būs atrodama akcijas vēstuļu forma, kuru aizpildot un atsūtot redakcijai ikviens kļūs par akcijas dalībnieku. Vēstules var sūtīt arī uz e-pastu: ingap@nra.lv. Uz tikšanos vēstulēs!