Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Spolītis sauc krievu žurnālistus par "padomju idiotiem”

© F64

Savā Twitter kontā Saeimas deputāts Veiko Spolītis nosaucis krievu žurnālistus par padomju idiotiem, atsaucoties uz novajagazeta.ru rakstu: Krievijas dome piedāvā pieprasīt no Vācijas sāpju naudu par kara postījumiem.

Rakstā tiek atspoguļots Krievijas Federācijas valsts domes lēmums radīt komisiju ar mērķi piedzīt no Vācijas zaudējumus, kuri otrā pasaules kara laikā nodarīti PSRS.

"Vācija nav samaksājusi PSRS nekādas repatriāvijas par pārkāpumiem un zvērībām, lielā tēvijas kra laikā,” avīzei stāsta Krievijas domes deputāts Mihaēls Degtajervs. Tāpat arī viņš norādījis, ka šis jautājums par repatriāciju pieprasīšanu no Vācijas ir visai aktuāls, un summa varētu būt ap 3 – 4 milijardiem eiro.

Par šo publikāciju Latvijas Saeimas deputāts Veiko Spolītis savā twitter kontā angliski ierakstījis: Padomju idioti, otrais pasaules karš vēl nav beidzies viņu prātā.

Veiko Spolitis @VeikoSpolitis • 2h2 hours ago

Soviet idiots..............(WW2 has not ended in their heads) in Russian http://www.novayagazeta.ru/news/1691318.html … via @novaya_gazeta

Nedaudz vēlāk deputāts, atbildot uz kāda sava twitter sekotāja komentāru, vai atdotā Kaļiņingrada (bijusī Konisberga) neskaitās, kā sāpju nauda par otrā pasaules karā PSRS nodarītajiem zaudējumiem no Vācijas puses, V. Spolītis ir noraidošs.

Jānis Bernāts ‏@JanisBernats  2h2 hours ago

@VeikoSpolitis @novaya_gazeta Königsberg neskaitās?

 Veiko Spolitis @VeikoSpolitis • 2h2 hours ago

@JanisBernats @novaya_gazeta tipiska padomju ģenerāļa un PSKP imperiālistu galvā "atbrīvošana" nozīmēja līdz Lamanšam... tāpēc neskaitās:(

Kā ziņots, Krievijas valsts dome vēlas  pieņemt ziņojumu, kurā tiktu vērtēta “Vācijas Federatīvas republikas veiktā Vācijas Demokrātiskās republikas aneksija 1989. gadā” komentējot to kā atbildes soli Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas pieņemtajam ziņojuma par Krimas aneksijas nosodīšanu. “Jo vairāk – atšķirībā no Krimas Vācijas Demokrātiskajā republikā referendums netika organizēts,” norādījis ziņojuma ierosinātājs Nikolajs Ivanovs.