Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Latvijā

"Tez Tour": Domstarpības ar aviokompāniju "Aeroflot" klientus Latvijā neskars

© Scanpix

Krievijā pārstāvētā tūroperatora "Tez Tour" domstarpības ar aviokompāniju "Aeroflot" "Tez Tour" klientus Latvijā neskar, aģentūrai LETA apstiprināja tūroperatora pārstāve Marina Ulanova.

"Tez Tour" Latvijā ar aviokompāniju "Aeroflot" nesadarbojas, skaidroja Ulanova. Slēgtā pieeja biļešu rezervēšanas sistēmai attiecas tikai uz "Tez Tour" Maskavā. Viņa uzsvēra, ka arī šiem tūroperatora klientiem un citiem, kuriem pārlidojumos jādodas no Maskavas, kompāniju strīds problēmas neradīšot, jo klienti lidošot ar citu aviokompāniju.

Ulanova noliedza, ka Krievijas "Tez Tour" būtu parādā aviokompānijai. Viņa norādīja, ka visas summas ir samaksātas, "Aeroflot" neesot mierā ar esošajiem līguma nosacījumiem.

Kā šodien vēsta "gazeta.ru", kompānija "Aeroflot" 30 miljonu rubļu (519 306 eiro) parāda dēļ liegusi "Tez Tour" pieeju biļešu rezervēšanas sistēmai. Operators ticis atslēgts no "Aeroflot" rezervēšanas sistēmas, jo tas ir parādā "Aeroflot" 30 miljonus rubļu un tam nav banku garantijas savu finanšu saistību izpildei, kas ir obligāta prasība visiem ar "Aeroflot" strādājošiem aģentiem. "Tez Tour" banku garantijas termiņš beidzies 2.novembrī, norāda portāls.

"Tez Tour" komercdirektors Maskavā Aleksandrs Burtins gan apgalvojis, ka uzņēmumam nav nekādu parādu "Aeroflot".

SIA "Tez Tour" dibināta 2002.gadā ar 2845 eiro (2000 latu) pamatkapitālu. Tā patlaban pieder Luksemburgā reģistrētam uzņēmumam "Azimuth Investments" S.A., liecina "Firmas.lv" informācija. Tūroperators SIA "Tez Tour" pērn apgrozījis 21 583 681 eiro, bet nopelnījis 446 663 eiro.

Latvijas pārstāve ir starptautiska tūrisma holdinga "Tez Tour Group" sastāvdaļa. "Tez Tour Group" ir savi gan uzņemošā, gan izejošā tūrisma biroji Baltijas valstīs, Ukrainā, Baltkrievijā, Krievijā, Armēnijā, Kazahstānā, Bulgārijā, Rumānijā, Turcijā, Ēģiptē, Taizemē, Spānijā, Grieķijā, Maldīvu salās, Šrilankā, Kubā, Dominikānā, Austrijā.

Krievijas lidsabiedrība "Aeroflot" šā gada pirmajos sešos mēnešos strādājusi ar 1,9 miljardu rubļu (40 miljonu eiro) tīrajiem zaudējumiem, salīdzinot ar 45 miljonu rubļu (947 300 eiro) peļņu attiecīgajā laika periodā pērn, teikts publiskotajā kompānijas paziņojumā.