Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Izstādes

Izstādē Radoša inženierija Rātsnamā var uzzināt kā LVC veic ceļu būvniecības kvalitātes kontroli

© Publicitātes foto/ LVC

Rīgas domēs telpās Rātsnamā atklāta fotoizstāde "Radošā inženierija", kuras ietvaros VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) stāsta par to, kādā veidā veic ceļu būves kvalitātes kontroli.

“Ceļ ir sarežģīta inženiertehnika būve, kurai ik gadu ir jāiztur četri gadalaiki ar mainīgiem laika apstākļiem un autotransporta radītās slodzes. Tāpēc būvniecības kvalitātes jautājums ir primārs, īpaši ierobežota finansējuma apstākļos,” norādīja LVC valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

“LVC kā pasūtītājs nodrošina kvalitātes uzraudzību visos ceļa tapšanas posmos, sākot no būvdarbu plānošanas, turpinot ar projektēšanu, būvuzraudzību un kvalitātes pārbaudēm būvniecības procesā, un beidzot ar noslēguma visaptverošo kvalitātes pārbaudi jau gatavā objektā. Kvalitātes pārbaudes ir būvniecības kvalitātes uzraudzības procesa redzamā daļa, par ko arī stāstām šīs izstādes ietvaros,” stāstija Lange.

Izstādes ekspozīciju veido fotostāsti par 16 dažādiem Latvijā pēdējos gados būvētiem industriāliem objektiem. Izstāde piedāvā iespēju ielūkoties arī tādos objektos, kuri ikdienā apskatei nav pieejami.

LVC stendos ir iespējams uzzināt par mūsdienīgo LVC Ceļu laboratorijas aprīkojumu un kvalitātes pārbaudēm, kuras veic pieredzējuši inženieri.

Izstādi organizē biedrība Building design and construction Council, sadarbībā ar VAS Latvijas Valsts ceļi. Gada garumā izstāde būs aplūkojama pašvaldībās, tirdzniecības centros, muzejos un citās sabiedriskās vietās.

Plašāka informācija: www.buvniekupadome.lv