Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Ieva Kerēvica: Man ļoti patīk gatavot

© no personīgā arhīva

«Man patīk gatavot maltītes un uzņemt pie sevis ciemiņus. Man patīk ļaut ciemiņiem justies gaidītiem, un man ir gandarījums, ja viņiem pie manis ir mājīgi un labi,» saka dziedātāja Ieva Kerēvica. Kopā ar mammu, kura atbraukusi ciemos, un trīsarpus mēnešus mazo meitiņu Grietu viņa šodien, savā dzimšanas dienā, visu dienu būs mājās un gaidīs ciemiņus.

«Šī nedēļa man ir ārprātīgi aizņemta, bet tā ir sagadījies, ka tieši šodien man ir brīvs. Saviem draugiem jau esmu aizsūtījusi ziņu, ka šodien pie manis ir atvērto durvju diena. Es būšu mājās pie savas meitas un kopā ar mammu cepsim piparkūkas, gatavosim kaut ko garšīgu un visas dienas garumā gaidīsim ciemiņus,» stāsta šodienas gaviļniece.

Ieva neslēpj, ka ir bijušas dzimšanas dienas, kad uznāk skumjas un galīgi neko negribas svinēt, taču, viņasprāt, arī tas esot normāli, jo dabā tā notiek, ka cilvēks pirms savas piedzimšanas ir ļoti jūtīgs un viņam gribas sevi pasaudzēt. Taču dziedātāja vienmēr cenšas tikt pāri šādai sajūtai, jo viņai tomēr patīk sasaukt sev tuvos un vienkārši pabūt kopā. «Pagājušogad visus savus draugus uzaicināju uz restorānu Vecrīgā, pasūtīju vakariņas, mūs apkalpoja, un mēs smuki pasēdējām, pačalojām un bija vienkārši labi. Tā kā mana profesija saistīta ar lielām cilvēku masām, tad vismaz savos svētkos man negribas nekādus šova elementus, bet gan ko ļoti vienkāršu, cilvēciski siltu un zināmu devu visiem saprotama lokālā humora.»

Dziedātāja atklāj: ja ir brīvs laiks, viņai ļoti patīk gatavot. «Tādā ziņā esmu ļoti viesmīlīga. Man patīk gatavot citiem pārsteigumus, patīk uzņemt ciemiņus. Manā ģimenē vecāsmātes bijušas saimnieces, kas godos apkalpojušas citus – es nezinu, varbūt man tas iedzimts,» Ieva pasmaida un piebilst, ka viņai gandarījumu sagādā, ja draugi pie viņas mājās jūtas kā izbraukuši brīvdienās.

Pēc kādas dāvanas jubilāre šodien visvairāk ilgojas? «Parasti sev dzimšanas dienā novēlu ļoti konkrētas emocionālas sajūtas – vai pacietību, vai iecietību. Protams, arī mīlestību. Šogad jūtu, ka man ir pavisam praktiskas vēlmes – ļoti gribas pacelties gaisā un izbraukt ārā no valsts, esmu ļoti noilgojusies pēc ārzemēm. Vai aizbraukt kaut kur pasauļoties... Tas man pirmais nāk prātā. Varbūt tāpēc, ka emocionāli šis gads man bijis ļoti bagāts – ar grūtniecību un meitiņas piedzimšanu. Varbūt tāpēc prasās balansa, kas absolūti praktisks,» spriež mazās Grietas mamma.

Viņa dzirdējusi sakām, ka jaunās māmiņas pēc bērna piedzimšanas jūtas iztukšotas. Ieva smej: ar viņu laikam kaut kas nav kārtībā, jo sajūtas ir gluži pretējas. «Es jūtos tik ļoti piepildīta, ka man gribas dalīties ar šo enerģiju. Šis gads un meitiņas nākšana pasaulē ir mani stimulējuši noapaļot savu saprašanu, ko es vispār gribu darīt mūzikā un – kur es sevi redzu. Katrā ziņā, man nav sajūtas, ka es būtu kaut ko nokavējusi, palaidusi garām. Man vēl daudz kas ir sakāms, šis tas arī jau briest un formulējas, un, iespējams, pēc pusgada vai gada jau būs redzams arī publiski,» stāsta virtuozi skanīgās balss īpašniece. Pēc meitiņas piedzimšanas viņa jau pamazām atgriežas uz skatuves un saka paldies Dievam, ka ir tāda iespēja – atkal iespringt un būt savā elementā. Tāpēc savu šā brīža aizņemtību dziedātāja pat izbauda.