Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Tokio Hotel, "Kings Of Suburbia”

© publicitātes

Rakstot par austrāliešu roka puisēnu grupu „5 Seconds Of Summer” pēkšņi ienāca prātā – eu, bet kur tad palikuši vācu brīnumbērni no „Tokio Hotel”?! Ilgu laiku nekas par viņiem nav dzirdēts. Atlika tikai tā padomāt, kā, skat – jauns albums veikalos! Tiesa, pauze bijusi pamatīga – pieci gadi.

 „Tokio Hotel” sastāvs nav mainījies, grupā joprojām ir dvīņi Bils (vokāls) un Toms Kaulics (ģitāra), Georgs Listings (basģitāra) un Gustavs Šafers (bungas), tikai pa šo laiku brīnumbērni kļuvuši krietni pieaugušāki – Kauliciem pašlaik ir jau 25 gadi. Jāatgādina, ka vācu zēnu rokgrupa radīja īstu sensāciju gandrīz pirms desmit gadiem, kad 2005. gadā parādījās viņu pirmie divi singli „Durch den Monsun” un „Schrei”, kā arī pilnais albums „Schrei” (pēc diviem gadiem tika izdota arī angliskā versija „Scream”). Vāciski runājošajās zemēs tas bija neapstrīdams Nr.1, kam sekoja koncerti un spiedzošu meitenīšu pūļi pirmajās rindās pie skatuves ne tikai Vācijā, bet arī citur. Nākamajam albumam „Zimmer 483” (2007) vairs tik lielu panākumu nebija, lai gan arī šis ripulis Vācijas topā stabili ierindojās pirmajā vietā. Turpat bija meklējams arī nākamais albums „Humanoid” (2009), taču jau tas darīja piesardzīgus – „Tokio Hotel” sāka virzīties krietni „mīkstākas” mūzikas virzienā. Masu mediju un fanu pārspīlētā uzmanība par nenobriedušajiem puišiem darīja savu, un dvīņubrāļi Kaulici vienā brīdī vienkārši vairs neizturēja – sakravāja mantiņas un pārvācās uz Losandželosu. Kādā intervijā Bils atzīst, ka pēc „Humanoid” izdošanas mūziķi bijuši pilnībā iztukšoti, radošajā ziņā vairs nekādu ideju nav bijis, tāpēc nācies ņemt pauzi gandrīz vai piespiedu kārtā. Atgriešanās gan sanākusi šokējoša – „Kings Of Suburbia” iekļautais skaņu materiāls ir angliski, turklāt tas nav roks, bet „electro-dance-pop”. Lūk, kā!

PAR. Pēc pirmo dziesmu noklausīšanās gribas vaicāt – vai tas ir kāds joks? Aprodot ar „Tokio Hotel” jauno skanējumu, nākas atzīt, ka talantīgiem cilvēkiem vienmēr viss padosies un nav svarīgi, kādā jomā vai mūzikas stilā. Gluži labas ir kompozīcijas „Covered In Gold”, „Girl Got A Gun” un „Never Let You Down”, bet pāri visam – „Stormy Weather”, kas nudien ir īsta pērle. Tiesa, „electro-dance” pērle ar nelielu roka piesitienu.

PRET. Un kam tas bija vajadzīgs? Šķiet, tā domā pat Kaulicu dzimtajā Vācijā, jo ne velti šis disks ir pirmais „Tokio Hotel” vēsturē, kas ticis „tikai” līdz otrajai vietai dzimtās zemes topā. Kādā vācu izdevumā šim albumam veltīta ironiska piezīme, ka tas izklausās tā, „it kā Deivids Geta ar elektroģitāru to būtu iespēlējis iPad”. Nez, kas ar brāļiem tur Losandželosā noticis? Burzījušies kopā ar mūsu DJ Ellu? Ja nu vienīgi tā...

Sandris Vanzovičs

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.