© Publicitātes foto

Darba ballītes vieno kolēģus un nostiprina kopības sajūtu, izmantojot plānoto pasākumu. Tajās nav Hallmark filmu tēmu vai brīvdienu literatūras scenārija, taču tās veido labvēlīgu augsni fantastikai citādai kopā būšanai ar cilvēkiem, ar kuriem pavadām laiku dažkārt vairāk laika nekā ar ģimeni.  

Publicitātes foto

Tāpat arī jaunā gada sagaidīšanas ballītes. Tajās bieži vien atlaižam grožus un darām visu to, kam ikdienā ir tabu, jo rīt ir jauns gads un garš saraksts ar jaunām apņemšanām. Tāpēc aizliegtā mīlā kopēšanas telpā vai maģisko dzērienu baudīšana ir tikai loģiska padarīšana. Bet pirms šā karuseļa ir īstās kleitas, kurpju meklēšana, piemērotāko aksesuāru atlasīšana. Tāpēc lielāki un ne tik lieli pasaules modes tendenču apskatnieki vērtē, veido topus. Un lūk, šeit modes kritiķu un ballīšu ļaužu (party animal) rūpīgi atlasīto un saskaņoto šā gada beidzamo ballīšu must have kleitu un citu apģērbu kopsavilkums.

Publicitātes foto

Lurekss un citi vizuļi

Meklētājprogramma Tagwalk to pierāda: vizuļu tendence (to īpaši popularizēja Courrège un pat Gucci) ir gandrīz 659 koptēli ziemas sezonas modes skatēs. Dažas nedēļas pirms gada nogales svētkiem uzmanības centrā joprojām ir citi tikpat svinīgi materiāli: īpaši atzīmēsim spalvas, kur skaistākie eksemplāri tika pamanīti uz podiuma Koperni, lurekss redzēts Rabanne vai metāliskas krāsas, kas bija pamanāmas Jacquemus kolekcijās, Blumarine, arī Valentino… — kopā 8 tendences, ar ko jārēķinās, lai palielinātu savu modes koeficientu šajā gada nogalē.

Lurekss (Lurex)

Publicitātes foto

Pēc tam, kad dažus gadus šis materiāls bija pazudis no svētku garderobes, šogad lurekss atgriežas. Gada zvaigžņu materiāls ir īpaši atguvis savas modes svītras kopš slavenā modele un grāmatu autore Emīlija Ratajkovska Oskaru after party laikā izvēlējās kleitu, kas pilnībā izgatavota no lureksa. Mirdzuma pieskāriens, ko mēs savukārt pieņemam gada nogales svinībām.

Publicitātes foto

Lurekss ir dzimis 1946. gadā. Metāla pavedieni saplūst ar apģērbu, veidojot dzīvīgu audumu. Savu maksimumu tas sasniedza pagājušā gadsimta 70. un 80. gados. Mirdzošie silueti iezīmē klubos pavadīto nakšu neprātu, kas toreiz pulcēja modes pasaules krējumu. Uz brīdi aizmirsts, lurekss atbrīvojas no diskotēkas konotācijām. Pēc dažiem vairāk vai mazāk veiksmīgiem mēģinājumiem iepriekšējos gados, tagad tā ir kļuvusi par stila būtību. Un šobrīd šā spožuma apvērsuma mērķis ir padarīt gada nogali spožāku.

Metāliskas krāsas

Publicitātes foto

Metāliskas krāsas ir bijušas modē jau vairākus mēnešus: jau pagājušajā vasarā Stylight prognozes apliecināja, ka sudraba bikses aizstās džinsus. Nedaudz futūristiska estētika, kas uzspiež sevi uz citiem mūsu garderobes elementiem: topu, svārkiem, kleitu… Vairāk nekā apsēstība, metāliskā krāsu palete noteikti ļaus jums paspīdēt nākamajā Jaungada vakarā.

Publicitātes foto

Maza melna kleita ar izgriezumu

Publicitātes foto

Jā, mazajai melnajai kleitiņai, bet ar vienu nosacījumu: lai tai nebūtu garlaicīgi. Lai to izdarītu, koncentrējamies uz detaļām, kas acumirklī izceļ siluetu. Samta, drapēta vai pat ar ziediem: visas iespējas ir piemērotas, lai atkārtoti apskatītu šo lielisko sieviešu garderobes klasiku.

Publicitātes foto

Krāsa

Publicitātes foto

Vermiljonas sarkanais, Tagadas roze, jūras zaļais. Krāsas, kas pretējas klasiskajiem melnajiem siluetiem, bieži tiek pieprasītas gada nogales svētkos. Palete, kas sajauc pasteļtoņus un spilgtākus toņus.

Publicitātes foto

Le tailleur (drēbnieks)

Publicitātes foto

Gabali, kas flirtē ar vīrišķo Visumu, bet kur ir labi pārdomātas detaļas: neatkarīgi no tā, vai tie ir pieejami no vērtīga materiāla, piemēram, samta vai ar fliteriem, lai nodrošinātu svētku gaisotni.

Publicitātes foto

Sequins (vizuļi, fliteri)

Publicitātes foto

Tā kā tas ir saistīts ar gada nogales svinībām, sequins silueti joprojām ir būtiski šajā sezonā. Tomēr, ja šīs mazās mirdzošās pastilas ilgu laiku tika uzskatītas par pilnīgu kiču, tagad daudzi modes nami ir uzņēmušies izaicinājumu tās modernizēt.

Publicitātes foto

Kombinācija

Publicitātes foto

Kostīms izceļas kā lieliska alternatīva tām, kuras nevalkā kleitas (un kuras neplāno izdarīt izņēmumu brīvdienās). Ja tā pārliecinošās proporcijas glaimo visiem ķermeņa tipiem, tā galvenā stiprā puse ir silueta pagarināšana, Tik daudz iemeslu, kas izskaidro, kāpēc tas ir iekļuvis modes cienītāju svētku garderobē.

Publicitātes foto

Mūžīgā klasika

Publicitātes foto

Satīns, mežģīnes, samts, jutektība… sievišķība.

Publicitātes foto

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv