Sākoties jaunajai sezonai, dažkārt ir grūti pārslēgties no vasaras garderobes uz rudens, īpaši jau tāpēc, ka tās ir krasi atšķirīgas pārmaiņas. Tāpēc esam tev sagatavojuši nelielu špikeri, pēc ko ņemt vērā, lai būtu ne tikai gatavi rudens sezonai, bet arī sagaidītu to ar stilu.

APJOMĪGA ŽAKETE

Publicitātes foto

Joprojām un vēl ilgi. Klasiska, apjomīga žakete būs viena no svarīgākajām garderobes sastāvdaļām. Tāpēc, to ne tikai ir vērts iegādāties, bet tajā ir vērts arī ieguldīt. Ja pērkat savu pirmo žaketi, izvēlieties neitrālas krāsas, lai ar to varētu izveidot pēc iespējas vairāk komplektus. Noteikti skatieties, lai žakete būtu pietiekami plata plecu daļā, vislabāk žaketi izvēlēties vienu vai divus izmērus lielāku. Rudenī, kad mēs visvairāk ģērbjamies slāņos, svarīgi, lai zem žaketes varat pavilkt džemperi vai hūdiju, tas būs ne tikai ērti un silti, bet izskatīsies arī moderni un aktuāli.

Publicitātes foto

Pievērsiet uzmanību, ja žaketei komplektā var nopirkt arī vesti un bikses, šāds komplekts izskatīsies lieliski gan ejot uz biroju, gan ar sportiskiem apaviem ikdienā.

Publicitātes foto

Ja jūsu skapī jau ir vairākas apjomīgas žaketes klasiskos toņos, pievērsiet uzmanību tartana raksta žaketēm (un ne tikai, arī krekliem, kleitām un svārkiem). Tartans šoruden būs īpaši aktuāls.

TRENCIS

Publicitātes foto

Nemainīga klasika! Kas gan ir rudens bez trenča? Šoruden varbūt pat vairāk kā agrāk, trencis būs super aktuāls. Gandrīz katrā modes nedēļas kolekcijas prezentācijā bija kāda trenča variācija. Lai gan, šajā sezonā dominēs interesantāki un radošāki trenča paveidi, tas nenozīmē, ka klasisks neitrāla toņa trencis ir kļuvis neaktuāls. Lieliska, moderna kombināzija - balts, vienkāršs t-krekls, garas, taisnas džinsa bikses, loaferi vai masīvi zābaki un bēšas krāsas trencis. Ar šādu tēlu jūs nevarat nošaut greizi.

Publicitātes foto

Protams, jāpiebilst, ka svarīgi izvēlēties atbilstoša izmēra un aktuāla piegriezuma trenci. Līdzīgi kā žaketei, arī trencis nedrīkst būt par šauru plecos un arī to jāizvēlas par izmēru vai diviem lielāku kā ierasts. Aktuāls trenča garums ir līdz ar ikriem. Šobrīd aktuāli ir arī saīsinātie trenči - līdzīgi kā crop žaketei, ar garumu līdz viduklim, bet pirms iegādājieties šādu variantu, padomājiet, cik tāda virsjaka būs funkcionāla.

Protams, ne tikai klasiski, neitrāla toņa trenči (bēšs, haki, pelēks, melns), bet arī ādas trenči (šādos toņos) būs aktuāli. Ņemot vērā šā gada super tendenci - džinss, arī džinsa trencis būs lielisks papildinājums jūsu garderobē.

Publicitātes foto

KARGO DŽINSI

Publicitātes foto

Kargo bikses ir modē jau kopš 2019. gada. Patiesībā, tās pirmsākumi meklējami krietni agrāk, bet tās ir atgriezušās modē un dominē jau pēdējos 3-4 gadus. Arī šoruden tās joprojām būs aktuālas. Īpašu uzmanību vērts pievērst džinsa kargo biksēm. Aktuāls modelis šobrīd ir ar zemu un vidēji zemu jostas vietu, taču paaugstinātā jostas vieta noteikti ir aktuāla, izvēlieties jums un jūsu figūrai atbilstošāko. Tāpat kā klasiskās džinsa bikses, arī kargo džinsa bikses jāizvēlas ar taisnu vai platu piegriezumu. Vecinātais efekts attiecas arī uz džinsu un džinsa biksēm. Veikalos manīsiet džinsus neierastos, vecinātos toņos, piemēram, zaļgani brūnos, tas izskatās ļoti forši!

Publicitātes foto

Kargo džinsa bikses var stilizēt gan ar masīviem zābakiem un t-kreklu vai hūdiju, gan ar interesantu topu nu augstpapēžu kurpēm. Ja veikalā pieejams komplekts- džinsa bikses un džinsa krekls/ jaka, noteikti apsveriet iegādāties visu komplektu. Šobrīd ļoti aktuāli izskatās džinsa total look (viss no džinsa), kā arī, protams, varēsiet tos nēsāt arī atsevišķi.

Publicitātes foto

BALTS KREKLS

Publicitātes foto

Balts krekls vienmēr bijusi garderobes saistviela, taču šajā sezonā tas spēlē īpaši svarīgu lomu. Balts krekls ir šā rudens aktuālā tendence un ļoti labi, jo to var tik dažādi stilizēt, Krekls, protams, jāizvēlās apjomīgs un brīvs, kā arī ļoti svarīgi ir pievērst uzmanību krekla kvalitātei. Tam jābūt blīvam un nevajadzētu būt caurspīdīgam. Šoruden kreklu var izvēlēties ne tikai klasisku overize tipa, bet arī pagarinātu modeli.

Publicitātes foto

Īpaši modernu tēlu var izveidot pievienojot baltam kreklam vēl vienu rudens tendenci - kaklasaiti. Šo stilīgo kombināciju droši varat apvienot ar mini svārkiem un gariem vai īsiem zābakiem, vai pat augstpapēžu kurpēm. Koptēls nedaudz var atgādināt kādu tēlu no seriāla ‘’Gossip Girl’’ un tad ar tādu pārliecību kā seriāla galvenās varones varat doties gan uz kādu pasākumu, gan uz tikšanos ar draudzenēm.

GARA ŠALLE

Šajā rudenī no aukstuma nebūs jābaidās. Modē ir ļoti garas siltas šalles, kurās var ietīties kā segā.

Publicitātes foto

­

Tās var izvēlēties gan aktuālajā tartana rakstā, kas piešķirs odziņu vienkrāsainai virsjakai, vai neitrālos bāzes toņos. Lieliski izskatās arī ļoti košas šalles, piemēram, šīs sezonas top krāsā - sarkanā.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Aktuālās šalles ir biezas un siltas, ar vilnu sastāva un ļoti garas. Jaunums šajā sezonā ir tāds, ka šalli ir variants saspraust ar kādu piespraudi vai brošu. Arī šalles nav jābaidās pievienot gan klasiskam tēlam, gan vakara iziešanai. Tās lieliski izskatīsies gan ar džinsiem, sporta apaviem, ādas jaku, gan ar trenci, mini svārkiem un gariem zābakiem. Varianti ir bezgalīgi. Lieliskas šalles ražo mūsmāju zīmols ‘’For Lovers and Trees’’.

Publicitātes foto

Starp citu, līdzīgu efektu dos arī džemperis vai hūdijs, kas uzmests uz pleciem un priekšā sasiets, izskatās ļoti labi virs t-krekla, žaketes un arī trenča.

Publicitātes foto

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv