© Pinterest

Nesen, sarunājoties ar kuplāku pulciņu meiteņu, uzpeldēja tēma  - ja būtu viena vēlēšanās, kāda tā būtu. Un tā kā cilvēks ir egoistisks, tad patētiski teksti -  lai visi uz zemeslodes būtu paēduši vai lai neviens neslimotu - izpalika. Meitenes bija iztukšojušas dažus šampaniešus, mēles raisījās un patiesās vēlmes peldēja augšup kā šampanieša burbuļi tikko atvērtajā pudelē.

Trešdaļa atzinās, ka gribētu satikt puisi, kurš ir padevīgs kā labradors. Viena drosminiece atzinās, ka gribētu orgasmu katru dienu. Tomēr absolūtā čempione vēlmju sarakstā bija mūžīgā jaunība. Es biju vienīgā, kas atbildēja, ka gribētu zināt visas pasaules valodas. Lai nu kā, vakars tika pavadīts jautrā gaisotnē.

No rīta pamodos ar nelielām galvas sāpēm, kurām vakardienas tusiņš nebija iemesls, man deniņos pulsēja doma par pārrunāto. Piecēlos, izdzēru dubulto espreso un sāku googlēt par vakardienas vēlēšanās čempioni - mūžīgo jaunību. Kā pirmā Google algoritma atbilde bija Beyoncé un Jay- Z kaverversija 80.gadu slavenās vācu grupas Alphaville dziesmai Forever Young. Un, tikai uzrakstot Wikipedia vārdu youth, saņēmu populāru skaidrojumu was ist das. Aktieris Mikijs Rurks jaunībā.

Jaunība ir “svaigs izskats, spars, dvēsele”. Tās definīcijas noteiktam vecuma diapazonam atšķiras, jo jaunība nav hronoloģiski definēta kā posms, ko var saistīt ar noteiktiem vecumiem: tā beigu punktu nevar arī saistīt ar konkrētām darbībām vai iezīmēm, piemēram, seksuālas attiecības. Savukārt kā teikts Oksfordas vārdnīcā, “jaunība ir tas dzīves posms, kad cilvēks ir vecumā no 16 līdz 23 gadiem jeb periods pirms bērns kļūst par pieaugušo”. Tomēr es domāju, ka manas vakardienas sarunu biedres un arī lielākā daļa sabiedrības negribētu atgriezties posmā, kad pirms katrām mēnešreizēm metas pumpas un trako hormoni. Kārotā mūžīgā jaunība grozās kaut kur ap 30-35 gadiem.

Slavenības, kas noveco skaisti, tikai mazliet apmānot spoguli, Monika Beluči.

Un, lai saglabātu vizuālo jaunību, daudzi no mums aktīvi sporto, jogo, skrien maratonu, atsakās no glutēna, nedēļu ēd tikai griķus, piedalās online instagrama “dieviešu” kursos. Turklāt tām, kurām konta izraksti nedzied romances, špricē botoksu, ļauj griezt miesu, stiept ādu. Un visas šīs pieejas ir uzteicamas. Varbūt izņemot “dieviešu” kursus, kas ir morāls un mentāls noziegums pret cilvēci.

Tomēr dažreiz ir jāiemācas pateikt sev nē, jo pasaka par skaistuli un briesmoni var materializēties vienā personā, un no koptas un skaistas brieduma sievietes vai vīrieša var sanākt neandertālietis. Un līdzīgi kā citas atkarības, arī plastiskās operācijas rada ko līdzīgu - vēlmi uzlabot sevī visu un nespēju apstāties, kad rezultāts sasniegts.

Piedāvāju ieskatu pasaules zvaigžņu brīnumainajās pārvērtībās, kuras nav vainagojušās ar skaisto un mūžīgo jaunību. Mikijs Rurks pēc plastiskajām operācijām.

Pinterest

Ir arī lieliski piemēri, kad slavenības noveco skaisti, tikai mazliet apmānot spoguli.

Printerest

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv