© Foto: pixabay.com

Cik ilgi varat izmantot vienu dvieli? Tiek norādīts, ka uz mitra dvieļa ātri vairojas mikrobi.

Pēc dušas droši vien pakarat dvieli uz sienas āķa, lai nožūtu. Tas tur karājas līdz nākamajai žāvēšanas reizei, ja vien tas nav jāmazgā. Izdevums Real simple ir noskaidrojis, cik bieži vajadzētu mainīt vannas dvieli.

Ir svarīgi atcerēties, ka būs vajadzīgs noteikts dienu skaits, pirms dvielis kļūs par baktēriju vairošanās vietu. Turklāt svaiga un tīra vannas dvieļa lietošana ir ne tikai labvēlīga personīgajai higiēnai, bet arī vispārējai veselībai.

Cik bieži jāmaina ķermeņa dvielis

Foto: pixabay.com

Parasti ķermeņa dvieļi jāmaina ik pēc trim līdz četriem lietošanas reizēm. Tas palīdz novērst baktēriju un smaku uzkrāšanos. Ir svarīgi ievērot šo dvieļu tīrības grafiku vairāku iemeslu dēļ. Uz mitriem dvieļiem var uzkrāties baktērijas, atmirušās ādas šūnas un liekais sebums. Tāpēc, lietojot netīru dvieli, riskējat izraisīt ādas saslimšanas vai saasināt esošās problēmas, piemēram, pinnes.

Kādi faktori ietekmē dvieļu nomaiņu

Foto: pixabay.com

Tomēr daži faktori var ietekmēt dvieļu lietošanas ilgumu:

smarža;

dušas biežums;

personīgais svīšanas līmenis;

dvieļu materiāls - vafeļu auduma dvieļi mēdz izžūt ātrāk nekā parastie frotē dvieļi;

piesārņotāji vidē.

Kad jāizmet dvieļi?

Foto: pixabay.com

Pēc dažiem gadiem vannas dvielis var zaudēt savu maigumu, pūkainumu un uzsūktspēju. Ja jūsu dvieļi vairs efektīvi neuzsūc ūdeni un ir mazāk mīksti un grezni nekā iepriekš, iespējams, ir pienācis laiks tos nomainīt.

Laika gaitā dvieļi var zaudēt uzsūkšanas spēju nolietošanās vai mazgāšanas līdzekļa atlikumu uzkrāšanās dēļ.

Tāpat, ja jūsu dvieļi ir pakļauti hlora un saules gaismas iedarbībai, tas ietekmēs to ilgmūžību, kā arī mazgāšanas paradumus un to lietošanas biežumu. Pareizi kopjot, tipisks dvielis kalpos apmēram divus gadus - mazāk, ja tas tiek intensīvi izmantots, un ilgāk, ja to galvenokārt izmantos kā dekoru.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv