2.lapa

Tēlnieka Roberta Dinera piemiņai

Publicitātes foto

Piektdien, 15. martā, plkst. 17.00 Mākslas stacijā “Dubulti” tiks atklāta izstāde “Pasaule manos sapņos”, kas veltīta tēlniekam Robertam Dineram (1977-2023), no akadēmiskas ievirzes figurālisma neatkarīga tīrradņa mākslai.

Mākslinieks dzīvoja Jūrmalā un kļuva pazīstams ar skulptūru izstādēm pludmalē. Roberta Dinera piemiņas izstāde piedāvā hronoloģiski plašu darbu klāstu. Te būs gan košās un krāsainās 90. gadu vaska skulptūras, gan divtūkstošo gadu miniatūrās bronzas un fotogrāfijas, gan episka karam veltīta instalācija, kā arī kopā ar Liliju Dineri veidotās seno literāro pieminekļu ilustrācijas. Izstādi papildina videohronikas.

Roberts Diners veidoja tēlus, kuros cilvēks, dzīvnieks, senie arhetipi un mūsdienu asociācijas saplūst vienotā mistērijā. Tie ietver laikmetīgo ekoloģisko vēlmi līdzsvarot cilvēku un citu pasaules iemītnieku dzīves. Darbi ir kritiski pret cilvēka egocentrisko dominanci. Formas ziņā Roberts Diners izkopa miniatūru, kurā saskatīja monumentālismu. Tāpēc nereti skulptūras papildina autora fotografēti attēli ar tēlu fotopalielinājumiem.

Izstādes kuratore ir Mākslas stacijas “Dubulti” vadītāja Inga Šteimane. Viņa veidojusi arī Roberta Dinera pirmo personālizstādi Latvijā “Cilvēkzvēru noslēpumainā dzīve” 1998. gadā.

Divas ekskursijas izstādē “Pasaule manos sapņos” tiek piedāvātas Jūrmalas pavasara ekskursiju nedēļā - 16. martā plkst.14.00 un 17. martā plkst.14.00. Turpmākās ekskursijas: 14. aprīlī plkst.14.00 un 12. maijā plkst.14.00.

Izstāde Mākslas stacijā “Dubulti” aplūkojama katru dienu no plkst. 9.00 līdz 17.30. Ieeja izstādē un ekskursijās brīva.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā