Koncertzāle “Latvija” un teātra nams “Jūras vārti” arī februārī piedāvās daudzveidīgu koncertu un izrāžu klāstu dažādu kultūras pasākuma cienītājiem.

Mēnesis sāksies ar tradicionālo tautas deju kolektīvu koncertu “Es varēju sadejot”, kas teātra namā “Jūras vārti” notiks jau 17. reizi.

Šoreiz sestdien, 3. februārī plkst. 18.00 uz teātra nama skatuves kāps Kuldīgas kultūras centra tautas deju ansamblis “Venta” (vadītāja Zita Serdante), Dobeles kultūras nama tautas deju ansamblis “Drīziņš” (vadītājs Arvils Noviks), Smiltenes Kultūras centra jauniešu deju kolektīvs “Buki” (vadītāja Ieva Arnolde), Robežnieku kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs “Sudmaliņas” (vadītāja Inga Runne) un, protams, Ventspils deju ansambļa “Liedags” jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvi (vadītāja Inga Liepiņa).

Trešdien, 7. februārī, plkst. 13.00 teātra namā “Jūras vārti” viesosies Valmieras drāmas teātris ar izrādi jauniešiem “Cilvēkam vajag suni”, kas iestudēta pēc Regīnas Ezeras stāstu motīviem. Izrāde nominēta 2019./2020. gada sezonas Latvijas teātru gada balvai kategorijā “Gada izrāde pusaudžiem”.

Sestdien, 10. februārī plkst. 16.00 ieskanēsies koncertzāle “Latvija”, kurā norisinās tradicionālie saksofonmūzikas svētki, atzīmējot Ventspils bigbenda vadītāja, saksofonista Renāra Lāča dzimšanas dienu. Līdzās Ventspils bigbendam svētku koncertā piedalīsies Ventspils kamerorķestris un diriģents Aigars Meri, kā arī īpašie viesi - džeza kvintets “Silvesteri Orkesteri”, kuri šogad atskatās uz 20 gadiem, kas kopā pavadīti filozofējot un muzicējot.

Aktrise Zane Daudziņa un izrāžu apvienība “Pannas teātris”, trešdien, 14. februārī plkst. 19.00 teātra namā “Jūras vārti” aicina uz stand-up komēdiju “Tāda esmu”. Tas ir absolūti atklāts, komiski nopietns sievietes miesas stāsts, kurā tiek veikta pilnīga ķermeņa inventarizācija un apkopota intīmo zonu bilance, bet darīts tas tiek ar vēlmi celt latviešu sievietes pašapziņu. Vai ir kāda ķermeņa daļa, ar ko jūs pats esat apmierināts?

Jau nākamajā dienā plkst. 19.00 teātra namā “Jūras vārti” viesosies Dailes teātris ar dramaturģes Sāras Rūlas mīlas stāstu “Eiridīke” režisores un horeogrāfes Annas Abalihinas iestudējumā. Šoreiz stāsta centrā ir tieši Eiridīke, kura viņsaulē ne tikai zaudē, bet arī atrod savu brīvību, valodu un identitāti. Dzejnieks Jānis Elsbergs dramaturģes tekstu ir ne tikai latviskojis, bet arī atdzejojis, un izrādes radošā komanda ir atradusi fiziskā teātra estētikā balstītu kustību partitūru. Tā ir iepriekš neredzēta kombinācija un valdzinošs darbs, kas apbur, piesaista un neatlaiž vēl ilgi pēc redzētā - kā pati mīlestība.

Sestdien, 17. februārī plkst. 17.00 koncertzālē "Latvija" izskanēs vēl viens 5. jubilejas sezonas koncerts. Iveta Apkalna, Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" un diriģents Māris Sirmais aicina uz ilgi lolotu, unikālu un stilistiski daudzveidīgu koncertprogrammu, kurā izskanēs angļu, šveiciešu un franču komponistu mūzikas šedevri ērģelēm un jauktajam korim.

Nedēļu vēlāk - sestdien, 24. februārī - koncertzāle “Latvija” piedzīvos ko nepieredzētu, jo grupa "Dagamba" koncertprogrammu "Bach Against the Machine" vienas dienas laikā spēlēs trīs reizes: plkst. 15.00, plkst. 19.00 un nakts koncertā plkst. 22.00.

Svētdien, 25. februārī, plkst. 15.00 teātra namā “Jūras vārti” atgriezīsies lācēns Ričijs Rū un viņa draugi, lai jaunā koncertuzvedumā bērniem pastāstītu par ceļojumu uz Āfriku. Koncertuzvedumā skanēs dziesmas no tikko iznākušās grāmatas un dziesmu albuma “Ričijs Rū rīko koncertu 2” un arī labi zināmās dziesmas “Ričijs Rū ar gaisa balonu” un “Ričijs Rū ar ģitāru”.

Mēnesis noslēgsies ar vēl vienu izrādi teātra namā “Jūras vārti” - 27. februārī plkst. 19.00 ar komēdiju “Kā mīl tā otrā puse” viesosies Liepājas teātris. Lugas sižets ir raits un žiperīgs, piebārstīts ar asprātīgiem dialogiem, kas lieliski atklāj cilvēka pretrunīgo dabu. Tas ir stāsts par trijiem precētiem pāriem un viņu mīlestības līkločiem, kā arī atšķirīgo izpratni par mīlestību. Jo.. vai maz ir iespējams saprast, kā mīl tā otra puse?

Biļetes uz pasākumiem iespējams iegādāties teātra nama “Jūras vārti”, un koncertzāles “Latvija” kasēs, kā arī citās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

Ar pilnu pasākumu plānu var iepazīties mājas lapās jurasvarti.lv un koncertzalelatvija.lv.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv