© Foto: Toms Norde

Mani nesen aizķēra doma, ka Ziemassvētku brīnums ir meklējams pašos. Tās nav mantas. Tie nav darbi. Un tie arī nav cilvēki, lai gan ticu, ka kādam Ziemassvētku brīnums ir viņi, kas blakus un rāda gaismu tumsā.

Darbi, kas rod gandarījumu un liek pateikties, ka ir kaut kas pārvarēts. Un arī mantas, kas liek apzināties ne to, cik daudz mums pieder, bet gan, kāds ir bijis ceļš, lai to visu nopelnītu. Katram savs. Un vienas patiesības? Īstenībā nemaz nav. Taču tas, ko es zinu, ka arī šogad, katrs - gan mazs, gan liels, sastapsies ar savu Ziemassvētku brīnumu. Un kad tas notiks? Tad sirds laimes dejā virpuļos!

Tieši tāpēc ar interesi uzrunāju sabiedrībā zināmas personības, lai uzzinātu, kāds ir viņu Ziemassvētku brīnums. Un atbildes liek smaidīt. Paldies!

STV raidījuma “Kad viņas satiekas” vadītāja Dagmāra Legante - Celmiņa

Foto: Miks Užāns

Šā gada vērtīgākā atziņa man ir viena. Mēs neesam vieni. Tāpēc ir svētīgi nolikt malā savu ego un ieklausīties otrā, vai citu reizi vienkārši paklusēt, lai nepateiktu par daudz. Tāpat ir jāsaka otram, ka mīli, apķerot, paglaudot un pasakot kaut ko labu. Tāpat vien! Jo zini, ka otru tas iepriecinās.

Šodien mums ir jābūt pateicīgiem, ka mums ir blakus cilvēki, jo laiks skrien tikai uz priekšu. Ir jānovērtē katrs brīdis. Nevajag gaidīt brīnumus!

Un tāpēc arī pats lielākais Ziemassvētku brīnums man neslēpjas Ziemassvētkos un, vienas dienas ietvaros. Manuprāt, brīnums, prieks un skaistais ir tajā, ka mēs visi varam satikties, ka mēs cits citam esam, ka mīlam viens otru, ka varam būt kopā, ka veltam rūpes viens par otru, ka tās izrādām. Mēs arī novērtējam tos, kas mums ir apkārt, mēs par viņiem domājam. Un tā ir vērtīga apziņa.

Apzināties, ka mēs nedzīvojam vieni paši. Cik skaisti ir paskatīties uz pašiem tuvākajiem - ģimeni, draugiem, kas ir tas, kas viņu sirdis ikdienā iepriecina.

Un, ja mēs to varam veicināt, tad tas ir skaisti. Ne tikai domāt - es un man, bet padomāt, kas ir mēs un mums, padomāt par otru, kas viņam ir svarīgs. Esamības brīnums ir tas, ko es šodien novērtēju.

Runājot par Ziemassvētku svinēšanu šogad, tad jāatzīst, kā jau vienmēr, svētki notiek mūsu mājā un lielie bērni, puikas, kas dzīvo un mācās ārzemēs, atbrauks arī pie mums. Tad es gan cepšu, gan vārīšu, gan gatavošu svētku mielastu. Pēc mammas receptes cepšu arī pīrādziņus. Šoreiz mums Ziemassvētku vecītis gan nenāks, bet tiks atstāts maiss. Būs dāvanas un katram jāskaita dzejoļi, vai jādzied dziesmiņas, vai kāda performance, lai tās saņemtu. Ziemassvētki manās mājās ir par ģimenes būšanu. Tos cenšamies svinēt ģimenes lokā, pēc iespējas lielākā, jo ir prieks visiem kopā satikties. Vai tie ir klusi un mierīgi mūsu Ziemassvētki mājās? Diez vai! Mums tie ir skaļi un vienmēr tādi bijuši, bet tādi? Mums tie ir un ir forši!

Mūziķe Marta Grigale

Foto: Privātais arhīvs

2023. gads manā dzīvē ir bijis pārmaiņu gads - nesaprotu, kā vispār viena gada ietvaros ir varējis notikt tik daudz.

Darba maiņa, pilnīgi jauna ēra mūzikā, cita matu krāsa, pirmie tetovējumi un visbeidzot nudien Ziemassvētku brīnums - jauns ģimenes loceklis.

Novembra beigās piepildījām manā un bērnu sirdīs ilgi lolotu sapni, no patversmes adoptējot kaķēnu. Viņa vārds ir Marvels, un runčuks nudien ir brīnumains. Ar savu rotaļīgo un bezgala mīļo dabu Marvels gada tumšāko laiku ir padarījis simtreiz gaišāku un priecīgāku.

Šķiet, ka viņš bija mūsu māju un ģimenes trūkstošais puzles gabaliņš, kurš beidzot ir atradies. Runājot par Ziemassvētkiem, būsim tradicionāli un nemēģināsim izdomāt neko jaunu - gatavosim savus mīļākos svētku ēdienus, dziedāsim visiem zināmas Ziemassvētku dziesmas un vienkārši būsim kopā. Tas ir viss, ko vēlos!

Vides stiliste Baiba Prindule - Rence

Foto: Liene Pētersone

Mans šo svētku brīnums ir mana meitiņa Gerda. Apbrīnojamu spēku sievietei dod bērns. Man pirms tam bija lielas darba spējas, bet tagad tās ir dubultojušās un ar jaudu esmu lekusi jaunos izaicinājumos un darba apjomos.

Laiks starp svētkiem jau pēdējos 15 gadus man ir bijis māju un atpūtas laiks. Apzināti neņemu jaunus projektus šajā svētku laikā. Palīst zem pleda ar tēju un piparkūkām Ziemassvētku vakarā un izlīst jaunajā gadā. Ziemassvētki ir mans māju, pārdomu un miera laiks.

Novēlu karam no jums atrast savu Ziemassvētku brīumu, pārdomu vai jaunā gada apņemšanos. Izmantot šo laiku nesteidzīgai savas pašreizējās dzīves novērtēšanai un jaunu mērķu izvirzīšanai, kad vēl, ja ne pašā gada nogalē. Un pāri visam - esat laimīgi. Katrs par sevi un visi kopā. Lai mierpilni, silti un ļoti mīļi svētki katrā mājā!

Horeogrāfe un dejotāja Liene Grava

Foto: Liene Pētersone

Šogad svētku sajūta atnāca ļoti ātri. Priecēja baltais sniegs, izrotātās mājas un pilsēta. Vēlējos šo svētku sajūtu laikus jau ienest mājās.

Kopā ar dēliņu rotājām egli, cepām piparkūkas un stāstīju, ka Ziemassvētku laiks ir brīnumu laiks. Man šķiet tik skaisti, ka mazi bērni ar visu sirdi tic šiem brīnumiem. Mums no viņiem vajadzētu vairāk mācīties.

Ziemassvētki ir prieka, miera, pateicības svētki. Novēlu katram atrast iekšēju mieru, atrast sirdī prieku. Novērtēt un būt pateicīgam saviem tuvākajiem. Novēlu dot mīlestību un saņemt to pretī. Atrast gaišumu šajā tik ļoti nestabīlajā laikā, kurā dzīvojam.

Dailes teātra un kino aktrise Lelde Dreimane

Foto: Privātais arhīvs

Mans šā gada Ziemaasvētku brīnums ir līdzcilvēku gaišums un labestība, kādu izjūtu. Kaut kas ar mums ir noticis un es par to ļoti priecājos. Mēs esam lieliski un kļūstam vēl lieliskāki, apzinātāki, empātiskāki un izprotošāki. Šajos Ziemassvētkos būšu kopā ar savu tuvāko loku un novēlu šajos svētkos stiprināt ģimeniskās saites un veltīt viņiem visu savu uzmanību un rūpes.

Manā skatījumā labākā dāvana ir patiesa saruna, kurā runātāji cits citu sadzird un izprot! Un, ja arī gadās kāds asāks pipariņš piparkūkā, tad vienmēr ir kāds mīlīgs veids, kā šo asumiņu nogludināt.

Atbildi mēs atradīsim katrs savā sirsniņā. Un tad varbūt izrādīsies, ka pipariņš nemaz nav tik ass. Jo piparkūkas bez pipariem nebūtu piparkūkas un Ziemassvētki bez piparkūkām nebūtu īsti Ziemassvētki.

Vadošā baleta soliste Annija Kopštāle

Foto: Diāna Kosarevska

Šā gada brīnums ir spēja ticēt, ka viss ir iespējams. Ticība brīnumam, vēlme riskēt un mērķtiecīgi piepildīt savus sapņus.

Novēlu katram nepadoties grūtos brīžos, kad ir smagi, bet ar iekšējo ticību doties uz priekšu. Jo melnās strīpas nav mūžīgas un Ziemassvētki ir īstais laiks, kad ticība sev un saviem spēkiem mūs var iedvesmot un motivēt visvairāk.

Ar baltu sneigpārsliņu vieglumu izplest savus spārnus pretī labajam un Jaunajam gadam. Ziemassvētkus šogad pavadīšu klusi kopā ar ģimeni.

TV un radio raidījumu vadītājs, podkāsta "Laika kapsula" veidotājs Mārtiņš Spuris

Foto: Privātais arhīvs

Ziemassvētki man kopumā ir viens liels brīnums, jo tie ir mani mīļākie svētki, kas joprojām spēj radīt gada omulīgāko noskaņu. Šo brīnumu paspilgtinās arī tas, ja šogad būs balti Ziemassvētki, jo atkusnis pārāk strauji neaizdzina visu sniegu. Šogad Ziemassvētkus atzīmēšu ģimenes lokā Cēsīs gan kopā ar sievas radiem, gan ar saviem vecākiem un māsu. Būs sirsnīga un ģimeniska kopā būšana.

Es novēlu visiem lasītājiem šajos Ziemassvētkus noķert to mirkli sevī, kad izjūti īstu prieka sajūtu. Kā arī, lai izdodas atrast prātā mieru, kur vienīgais, par ko varētu uztraukties, ir tas, vai arī šogad rasols būs tik pat garšīgs.

Visu pārējo, kas rada raizes un ko nav iespējams atrisināt svētku laikā, censties atstāt aiz durvīm un nelaist iekšā līdz nākamai darba dienai.

Pasākumu un TV raidījumu vadītājs Arvis Zēmanis

- Foto: Liene Pētersone

Viens no maniem šā gada Ziemassvētku brīnumiem ir sniegs, kas bija lielā daudzumā, taču pašu lielāko brīnumu noķeršu vēl pie ģimenes svinību galda. Pašus svētkus atzīmēšu draugu un ģimenes lokā ar kārtīgu pārēšanos, smiekliem un labu omu.

Visiem novēlu možu prātu savu vēlmju, talantu un dziļāko iekāru sasniegšanā un atzīties pašam sev īstenībā.

Un novēlu, lai izdodas realizēties, sasniegt un sadzirdēt pat klusākās iekšējās vēlēšanās!

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv