2.lapa

Alberta Legzdiņa dziesmu svētki

Publicitātes foto

Trešdien, 5. jūlijā, plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī notiks plašs veltījuma koncerts Albertam Legzdiņam un viņa daiļradei - “Alberta Legzdiņa dziesmu svētki”.

Koncertā skanēs visu laiku skaistākās, iemīļotākās un arī retāk dzirdētās Alberta Legzdiņa dziesmas dažādos izpildījumos un neredzētos sastāvos. Skanēs arī dziesmas no Lolitas Ritmanes un Alberta Legzdiņa kopdarba “Eslingena”. Būs ne tikai dziesmas, bet arī atmiņas, joki, stāsti un emocijas.

No Čikāgas īpaši uz šo koncertu ieradīsies Armands Birkens (attēlā), Alberta Legzdiņa ilgadējais skatuves kolēģis, domubiedrs un daudzu populārāko dziesmu līdzautors. Piedalīsies arī “Čikāgas Piecīšu” mūziķis Alnis Cers no Čikāgas un Lorija Vuda-Cinkusa, kura vienīgā no “Čikāgas Piecīšiem” ir atgriezusies uz dzīvi Latvijā.

Koncertā skanēs dziesmas no krāšņā uzveduma “Čikāgas piecīši. Leģendu atgriešanās”, ko izpildīs aktieri Gundars Silakaktiņš, Mārtiņš Brūveris, Aija Dzērve, Marģers Eglinskis un dziedātāja Ieva Sutugova. Aktieri iejutīsies “Čikāgas piecīšu” jaunības dienu tēlos un ļaus iztēloties, kāda bija atmosfēra šīs grupas koncertos - ar mīļām dziesmām un visu gaidītiem, sirsnīgiem jokiem.

Koncertā piedalīsies arī Anta Eņģele, Laila Ilze Purmaliete, Julgī Stalte un Ēriks Zeps, Ainars Bumbieris un vēl citi mākslinieki, kuriem katram ir savs stāsts par Albertu Legzdiņu.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā