Visievērojamākā un labāk apmaksātā amerikāņu fotogrāfe Annija Leibovica 11. septembrī izpērkot ķīlu ir atguvusi eksluzīvās autortiesības uz saviem darbiem un arī atguvusi savas trīs mājas trīs mājas Manhetenā, kaut gan viņa joprojām nav atdevusi 24 miljonu ASV dolāru (11,8 miljonus latu) lielo parādu kompānijai "Art Capital Group" .

Puses ir vienojušās par kredīta izmaksu termiņa pagarinājumu. Manhetenā bāzētā kompānija "Art Capital Group", kas nodarbojas ar īstermiņa aizdevumu izsniegšanu pret mākslas darbiem un nekustamā īpašuma ķīlu, iesūdzēja pasaulslaveno fotogrāfi par līguma laušanu, un augusta beigās Ņujorkas Augstākā tiesa lēma, ka Leibovicai jāatmaksā parāds līdz 8.septembrim.

Kā atklāja "Art Capital Group", Leibovicai aizdevums bija nepieciešams finansiālu problēmu risināšanai. Noslēgtais līgums paredzēja, ka uzņēmumam ir tiesības pārdot ķīlu pirms aizdevuma atdošanas, darbojoties kā viņas aģentiem. Kompānija kā komisijas maksu iegūtu 10% no nekustamā īpašuma pārdošanas peļņas un 15% no viņas portfolio pārdošanas. Pēc 24 miljonu ASV dolāru (11,8 miljonus latu) lielā parāda atdošanas Leibovica varētu saņemt nepārdoto ķīlu, kā arī savu daļu no pārdotā īpašuma. Ja noteiktajā laikā parāds netiktu atdots, "Art Capital Group" kā komisijas maksu paturētu 12% no ķīlas pārdošanas pēc visu izdevumu segšanas.

Pēc aizdevēju vārdiem, Leibovica nav ielaidusi ieķīlātajās savrupmājās nekustamā īpašuma aģentus, kas ieradās tās novērtēt, kā arī nav ļāvusi kompānijai pārdot viņas fotogrāfijas.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv