Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Rīgas vadības kabineti grimst askētismā

Lai gan pagājusi jau nedēļa, kopš Rīgā mainījusies vara, ne mēra Nila Ušakova, ne domes priekšsēdētāja vietnieka Aināra Šlesera kabinetos lielas pārvērtības nav manāmas.

Rīgas mērs Nils Ušakovs »VZ« apgalvoja, ka nekādas izmaiņas savā darba kabinetā nav ieplānojis – pēc viņa priekšteča Jāņa Birka izvākšanās tajā parādījušās vien pāris jaunas lietas. No saviem partijas biedriem viņš dzimšanas dienā saņēmis simboliskas Rīgas atslēgas ar veltījumu, kuras šobrīd skatāmas uz plauktiņa blakus īstajām atslēgām un mēra amata ķēdei. Vēl kabinetā tagad ir speciāls pakaramais, kur novietot uzvalku un kaklasaites, – tāda Ušakovam vienmēr esot pietrūcis Saeimā.

Pati pirmā dāvana jaunajā amatā bijis CD «Kabīrijas naktis» (tajā apkopotas Raimonda Paula dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem) – to viņam uzdāvinājis dzejnieks Jānis Peters kā apmaiņā pret Ušakova pasniegto godarakstu.

Savukārt viens no jaunā mēra pirmajiem rīkojumiem saviem padotajiem bijis... Rātsnamā atslēgt kondicionieri.

«Tas kondicionieris tā strādāja, ka [mēra] karodziņš uz galda plīvoja,» smejas jaunais domes priekšsēdētājs.

Savukārt vicemērs Ainārs Šlesers atgaiņājās, ka nekā jauna iepriekš Andra Ārgaļa aizņemtajā darba kabineta iekārtojumā vispār nebūs, viņš uz šejieni neņemšot līdzi pat nekādus sev mīļus nieciņus.

«Viss, kas man ir, ir galvā,» »VZ« teica Šlesers, piebilstot, ka vienīgās novitātes esot uz galda pāris klāt nākušie dokumenti.