Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

"UgunsGrēkā" filmējas jau 15 gadu vecumā

© Vakara Ziņas

Pašmāju seriāla "UgunsGrēks" Gunas lomas atveidotāja, 15 gadus vecā skolniece Anete Krasovska paralēli seriālam, mācībām un citām aktivitātēm iejūtas Dailes teātra jaunās izrādes "Ka tavu tēti!" galvenās varones ādā. Tiesa, meitene ne pirmo reizi nokļuvusi uz skatuves dēļiem: režisora Dž. Dž. Džilindžera izrādē "Psihs" viņa kā Lilī sastrādājusies ar Ģirtu Ķesteri un jau desmit gadu vecumā bijusi Beatrise izrādē "Līze Luīze" Jaunajā Rīgas teātrī.

Džilindžers izdzirdēja balsi

Kas ir šī meitene, kura pašmāju populārākajā seriālā "UgunsGrēks" tēlo Mārtiņa Freimaņa jeb Otto pusmāsu Gunu? "Šī meitene ir Anete Krasovska, kas mācās Rīgas Kultūru vidusskolas 9.b klasē," sarunā ar "VZ" smaidot attrauc Anete un nopietni turpina: "Es esmu parasta meitene, kurai vienkārši paveicies ar to, ka mana mamma strādā Dailes teātrī. Tā reiz arī Džilindžers vienkārši izdzirdēja manu balsi un teica, ka es noteikti būšu kādā no viņa izrādēm."

Uzreiz pēc lomas izrādē "Psihs" Anete milzīgā konkursā ieguva Madaras (Zane Meldere) draudzenes Gunas lomu seriālā "UgunsGrēks". "Neko par šo konkursu nezināju, vienkārši kādu dienu man piezvanīja seriāla režisore Inta Gorodecka, kas mani laikam bija redzējusi "Psihā", un teica, lai atnāku uz provēm. Tieši tik vienkārši tas arī notika," stāsta Anete, kas uzskata, ka arvien intensīvāka sevis nodarbināšana ļauj ātrāk attīstīties, pieaugt un neatstāj laiku dažādām muļķībām.

Aktieri pieņem kā savējo

"Pirms "Psiha" man bija mazliet mulsums par strādāšanu kopā ar [Ģirtu] Ķesteri. Iepriekš bijām tikai sveicinājušies, satiekoties kaut kur teātrī, nezināju, kā tas būs – strādāt kopā. Taču viņš ir ļoti jauks un atvērts cilvēks. Vispār ir labi, jo visi aktieri mani pieņem kā savējo, protams, esmu jauniņā, bet man tiešām palīdz iekļauties kolektīvā," stāsta Anete. Taujāta, vai kāda aktrise neraugās uz meiteni ar mazliet šķību aci kā topošo konkurenti, jaunā aktrise nosmej, ka ne, vismaz viņai šādas informācijas neesot. Anete atzīst, ka mulsinošākais, ar ko saskārusies teātra darbā, ir bijis lamuvārdu daudzums izrādē "Psihs". "Sākumā tiešām samulsu, bet, izlasot visu tekstu, sapratu, ka tas ir nepieciešams, jo bez stiprajiem vārdiem tā būtu pavisam cita izrāde."

Zvaigznes galvā nav sabirušas

Anete stāsta, ka nereti portālā "draugiem.lv" saņem vēstules no nepazīstamiem cilvēkiem, kurās ir arī jūsmošana un jautājumi par to, kāds dzīvē ir tas vai cits aktieris. Draugi viņas darbošanos uztverot ļoti veselīgi, vien pajautājot, kā iet darbos un kad Anetei būs laiks tikties. Daži mazpazīstami cilvēki mēģinājuši meitenei piedēvēt arī zvaigžņu slimību, kāds reaģē arī visai nenovīdīgi. "Tādu gadījumu gan ir maz, un es šādu informāciju nelaižu sev klāt, mani tas neinteresē." Vislielāko uzmanību no svešiem cilvēkiem meitene jūt, braucot sabiedriskajā transportā.

Ej uz teātra pulciņiem un dari!

""UgunsGrēkā" filmējoties, man gandrīz nemaz nav jātēlo. Mēs ar Gunu abas esam aktīvas un diezgan līdzīgas, to atzīst arī mani draugi," stāsta Anete un piebilst, ka viņu interesē gan mēģinājumi teātrī, gan filmēšanās seriālam. "Tikai teātrī jāsaņemas vēl vairāk, jo izrādes laikā nav iespēju, ja galīgi kaut kas nojūk, konkrēto epizodi pārfilmēt."

Anete atzīst, ka viņai talants ir dabas dots. "Izrādē, protams, režisors visu pieslīpē, bet, ja nebūtu nekāda talanta, tad nebūtu arī ko pieslīpēt." Jaunajām meitenēm, kuras interesē skatuve, Anete iesaka – darīt. "Ej uz teātra pulciņiem, dari! Ja tev ir talants un tu tiešām gribi būt uz skatuves, varbūt tevi pamanīs. Neko nesasniedz tikai tas, kas neko nedara."

***

Fakti

Anete Krasovska

- Dzimusi 1994. gada 31. augustā Dobelē.

- Mācās Rīgas Kultūru vidusskolas 9.b klasē; ceturto gadu apgūst japāņu valodu.

- Galvenās lomas atveidotāja Dailes teātra jaunajā izrādē "Ka tavu tēti!" (režisore Laura Groza).

- Guna TV3 seriālā "UgunsGrēks" (režisore Inta Gorodecka).

- Uz teātra skatuves debitējusi 10 gadu vecumā – ar pusaudzes Beatrises lomu režisores Māras Ķimeles izrādē "Līze Luīze" Jaunajā Rīgas teātrī (2004).

- Spēlējusi Lilī režisora Dž. Dž. Džilindžera veidotajā sociālajā drāmā "Psihs" (2008).

- Apmeklē sagatavošanas kursus Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā.

- J. Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas 1. klasē mācās spēlēt bungas un marimbu.

- Anetes māte Inga Krasovska jau vairākus gadus ir horeogrāfe un kustību konsultante Dailes teātrī.