Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

Aktrise Belicka nokļuvusi atkarību gūstā

© Vakara Ziņas

Režisora Dž. Dž. Džilindžera atradums, jaunā aktrise Kristīne Belicka (24) esot kritusi apreibinošo vielu gūstā, turklāt tik dziļi, ka šā netikuma dēļ padzīta no Dailes teātra. No viņas aizgājis arī draugs, aktieris Artuss Kaimiņš (29).

Aktieris Artuss Kaimiņš vairs nav kopā ar Kristīni Belicku – to viņš apstiprināja ikvienam, kurš «Spēlmaņu nakts» ballē aktierim apvaicājās, kur pazudusi Artusa simpātiskā draudzene. No sīkākiem komentāriem viņš gan atturējās. Pati Kristīne Belicka, kura par lomu izrādē «Jūlijs. Kāda maniaka stāsts» bija izvirzīta balvai nominācijā «Gada spilgtākā debija», uz aktieru balli Dailes teātrī nemaz neieradās. Pēc »VZ« rīcībā esošās informācijas, aktrisei radušās problēmas ar apreibinošo vielu lietošanu, tāpēc arī teātrī viņa vairs nav manāma. Interesanti, ka aktrises profilā portālā «draugiem.lv» kā viens no pēdējiem ierakstiem (datēts ar 19. augustu) ir dzejolītis ar viennozīmīgo un narkotisko vielu lietotājiem viegli saprotamo nosaukumu «Lomkas»...

Dailes teātra pārstāvji savos komentāros ir skopi – Belicka nekad neesot bijusi teātra štata darbinieku sarakstā, arī nevienā izrādē aktrise šobrīd nepiedalās. Tiesa, pat teātra mājaslapā internetā pie izrādēm «Psihs» un «Nekrofils» manāms Belickas uzvārds – Dailes teātrī būtu grūti dēvēt viņu par svešinieci.

Zvaigzne vai komēta

Lai arī savulaik Kristīne Belicka pametusi aktieru studijas Kultūras akadēmijā (ko gan ne mirkli nav nožēlojusi), viņai tika prognozēta spoža aktrises karjera. Salīdzinoši īsā laikā viņa nospēlēja divas kino lomas – režisores Ināras Kolmanes filmā «Mona» (2006) un režisora Jāņa Rutmaņa filmā «Kailums» (2008), un, pat nebūdama Dailes teātra štata aktrise, nepilnu divu gadu laikā savā radošajā biogrāfijā ierakstījusi jau piecas lomas režisora Dž. Dž. Džilindžera izrādēs.

Pamanījis viņu «Monā», Džilindžers viņai uzticēja uzreiz galveno lomu stāstā par neiespējamo mīlestību – «Nekrofils», kur Kristīnes skatuves partneris bija Ģirts Ķesteris. Tai sekoja galvenā loma izrādē «Jūlijs. Kāda maniaka stāsts», kur aktrise spēlēja duetā ar Aldi Siliņu. Ilgi nebija jāgaida arī nākamās lomas Džilindžera izrādēs – vispirms drāmā «Psihs» Dailes teātrī, kur Kristīne vairākas minūtes uz skatuves ir pilnīgi kaila, un «Pīļu medībās» Liepājas teātrī.

Lomas tiek citām

Vēl šoruden jaunā aktrise spēlēja medicīnas māsu Gledisu komēdijā «Ja mana sieva uzzinās...», bet nu Dailes teātra mājaslapā atrodamā informācija par šo izrādi liecina, ka Kristīnes loma atdota Ievai Pļavniecei.

Novembra sākumā Dailes teātrī pēkšņi tika atcelta izrāde «Nekrofils», un arī neviena cita izrāde, kurā spēlēja Kristīne, teātra repertuārā vairs nav ieplānota līdz pat februārim (tik tālu ir sastādīts repertuārs). Starp citu, arī Džilindžera jaunākajā izrādē «Divi nabadzīgi rumāņi» (tās pirmizrāde bija 19. novembrī), kas stāsta par diviem jauniešiem, kuri narkotiku reibumā bēg no savas dzīves bezcerības, sākotnēji galvenajā − Džīnas − lomā bija ieplānotas divas jaunās aktrises: Elīna Dzelme un Kristīne Belicka. Nu arī šīs izrādes lomu sarakstā Kristīnes vairs nav.

Problēmas bija arī iepriekš

Problēmas ar atkarību izraisošām apreibinošām vielām Kristīnei Belickai esot jau vairākus gadus, un mēģinājumi tikt vaļā no tām līdzinoties cīņai ar vējdzirnavām – vismaz tā stāsta viņai tuvu stāvoši cilvēki. Iespējams, tieši tāpēc topošā aktrise īsi pirms studiju beigām izlēma pamest mācības, sakot, ka iemesli ir «nopietni un plašākai publikai neatklājami» un uz teātra skatuves viņa kādu laiku nekāps. Kā liecina »VZ« rīcībā esošā neoficiālā informācija, arī tolaik «nopietnie iemesli» bija alkohols un narkotikas. Pēkšņi nokļuvusi Dailes teātrī, kur loma sekoja lomai, aktrise spēja saņemties un kādā intervijā pat atzina, ka viņai beidzot ir teātris, kur var izlādēties, jo kaut kur jau tas, kas iekšā, esot jāizgrūž...

»VZ« novēl Kristīnei tikt pāri dzīves bezcerībai un atgriezties, lai izlādētos uz teātra skatuves!