Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Dailes teātra santehniķis no "Skyforger" iekaro Eiropas rokmūzikas skatuvi

© Raitis Plauks f64

8. maijā, «Sapņu fabrikā» notika vērienīgs koncerts, kurā galvenās darbojošās personas būs rokgrupas «Skyforger» mūziķi. Šīs atzinību Eiropas mērogā jau ieguvušās vienības neapšaubāms līderis ir Pēteris Kvetkovskis, kas ikdienā strādā par parastu santehniķi.

Jau 15 gadus pastāvošā «pagan metal» grupa «Skyforger» pazīstamās amerikāņu ierakstu kompānijas «Metal Blade» paspārnē nupat laidusi klajā savu jaunāko albumu «Kurbads», kurā iekļautais skaņu materiāls tad arī tiks prezentēts sestdien «Sapņu fabrikā» plānotajā koncertā. Uz »VZ« vaicājumu, kurās valstīs grupa savā pastāvēšanas vēsturē ir koncertējusi, «debesu kalēji» smej, ka vieglāk būtu nosaukt tās, kurās «Skyforger» vēl nav uzstājušies – Eiropā tās esot Dānija, Norvēģija, Bulgārija, Grieķija, Itālija, Turcija un varbūt vēl kāda no bijušās Dienvidslāvijas republikām. Savukārt grupas biogrāfijā minētais uzstāšanās vietu saraksts ir varen iespaidīgs: Vācija, Beļģija, Nīderlande, Austrija, Šveice, Lielbritānija, Īrija, Portugāle, Spānija, Francija, Ungārija, Rumānija, Polija, Horvātija, Čehija, Slovākija, Slovēnija, Somija, Zviedrija, Krievija, Baltkrievija un citas valstis.

«Skyforger» dibinātājs, vokālists, ģitārists, kā arī mūzikas un tekstu autors ir Pēteris Kvetkovskis, ko pārējie mūziķi sarunās sauc par Veco. Izrādās, ka Eiropas rokskatuves krustām šķērsām izvagojušais Pēteris jau aptuveni 15 gadus strādā Dailes teātrī par santehniķi. «Nestrādāju viens, mēs esam divi. Otrs ir mans priekšnieks, un, manas prombūtnes laikā, viņš mani aizvieto. Darbs jau nav grūts: ja viss ir sataisīts, tad turas un neplīst. Tā kā teātrī nesen bija remonts, tad viss kārtībā, nekādu sevišķi lielu bojājumu nav,» »VZ« skaidro Pēteris.

Darbs gan ievieš korekcijas arī «Skyforger» karjerā. «Redz, citi brauc tūrēs uz 40 dienām, bet mēs to nevaram pacelt. Arī pārējiem [grupas dalībniekiem] ir savs darbs, ja nāk lielāks piedāvājums par garāku tūri, tad – sorry, mēs nevaram! Desmit dienas – tas ir ilgākais, ko mēs varam atļauties, un arī tikai tad, ja kāds paņem atvaļinājumu,» norāda Pēteris.