Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Dzejnieka Jāņa Petera dēlu vairs nevar pazīt

© F64 Photo Agency

Uz Rīgas domes pirmo sēdi bija sanākuši arī dažādi politiskie relikti, kurus citkārt neredzēt – sak, varbūt izdodas «piezīsties» kādam pie varas tikušajam?!

Pie šīs sugas gan nevarētu pieskaitīt dzejnieka Jāņa Petera dēlu Krišjāni, kurš nesaprotamu iemeslu dēļ vienmēr ticis nesamērīgi augstos amatos. Jāatminas, ka «buldozera» Aināra Šlesera ziedu laikos viņa partijas biedrs Peters paguva pasēdēt gan satiksmes ministra krēslā, gan labi atalgotajā lidostas «Rīga» valdes priekšsēdētāja beņķī. Pēc izsviešanas no turienes par Krišjāni Peteru kādu laiku nebija nekas dzirdēts, tāpēc visai dīvaina šķita viņa parādīšanās domes sēdē. Izrādās, nekā dīvaina – Peters jau sen klusi un rātni iekārtojies par domes Satiksmes departamenta direktora padomnieku. Ikgadējā valsts amatpersonas deklarācijā viņš uzrādījis, ka par šo darbu pērn saņēmis 15 364 latus, tātad ap 1280 latiem «uz papīra»! Papildus tam dzejnieka dēls «barojies» arī pašvaldības uzņēmumā «Rīgas ūdens» – mistisks «uzņēmuma līgums» viņam devis 10 500 latu gadā, bet mārketinga direktora krēsls pagaidām vēl īsti nefunkcionējošajā dzeramā ūdens ražotnes apakšstruktūrā «Aqua Riga» – 4049 latus.

Krišjānis Peters pirmām kārtām piesaistīja skatus jau ar savu inovatīvo frizūru, kuras dēļ daudziem nācās apvaicāties, vai tas tiešām ir bijušais satiksmes ministrs. Laiku viņš kavēja kopā ar vēl vienu «bijušo» – LTV Ziņu dienesta kādreizējo šefu Mareku Gailīti, kurš nu jau pasen ir Andra Amerika komandā – Gailītis ir mēra vietnieka padomnieks.