Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Vācijā noskaidro skaistāko govi

© Scanpix

Vācijas pilsētā Oldenburgā beidzies kārtējais govju skaistumkonkurss, kurā uzvaru izcīnījusi sešus gadus vecā govs, vārdā «Loh Nastygirl». Viņas saimnieks Tomass Šulte-Lohmillers saņēmis galveno balvu – iespaidīgu kausu, ar kuru varētu lepoties arī prestižu sporta sacensību uzvarētāji.

Šāgada konkursam bijušas pieteiktas vairāk nekā 250 dalībnieces no Vācijas, Luksemburgas un Austrijas un modes skate ilgusi divas dienas. Lielākā daļa kandidātu bija reģionālo govju skaistumkonkursu uzvarētājas, tādēļ galvenais tiesnesis Marko Radke, sākoties skaistumkonkursam, paziņojis, ka tiesnešiem būs ļoti grūts darbs, jo favorītes ir visas dalībnieces.

Sarunā ar «Der Spiegel» viņš skaidrojis, ka lielāko uzmanību tiesneši pievērš govs rumpim, kam jābūt pietiekami muskuļotam, tesmenim, kam jābūt gana iespaidīgam, un vēderam, kura ideālā forma ir apaļīga. «Kārnai govij izredžu uz uzvaru nav,» viņš strikti noteicis.

Vērā tiek ņemts arī govs raksturs, kas divu dienu ilgās skates laikā atklājoties diezgan uzskatāmi, un, protams, ārējais izskats, kas gan tiek vērtēts samērā subjektīvi. Gluži tāpat kā dāmu skaistumkonkursos, pirms iziešanas arēnā, govis tiek kārtīgi uzpostas. Pavisam skaistumkonkursam bija nolīgti 12 speciāli govju frizieri, to vidū slavenais velsietis Rīss Džonss. Viņš stāstījis, ka konkursa dienās nākas celties četros no rīta, lai paspētu lopiņus nomazgāt un safrizēt, un viņa arsenālā esot gan specializēti šampūni, gan fēni. Džonsa kolēģe Astrīda Ostkempere piebildusi, ka viņa izmanto žileti, lai uzkasītu govs apspalvojumu uz kājām un vēdera. «Tad govs vēnas ir labāk saskatāmas, un tiesneši dod priekšroku lopiņiem ar spēcīgām vēnām, jo tas liecina par labu asinsriti,» skaidro speciāliste.

Lai gan skaistumkonkurss nav radījis lielu ažiotāžu vācu dzeltenās preses vidū, uz to bijuši akreditēti vairāki desmiti žurnālistu – lielākoties lauksaimniecības tēmām veltītu avīžu un žurnālu reportieri. Droši vien tieši tādēļ govis ar skaļākajiem vārdiem – «Madonna», «Lady Gaga» un «Grace» – šoreiz izpelnījušās krietni mazāku uzmanību nekā finālistes ar konkursa uzvarētāju priekšgalā.