Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Miljonāram Kalnozolam gaidāma otrā šķiršanās

© Vakara Ziņas

Pārrunas par laulības šķiršanu patlaban notiek kādreiz populārā uzņēmēja, miljonāra un politiķa Valda Kalnozola ģimenē.

Netieši par to liecināja gan viņa sievas Larisas Pomeščikovas mīklainās frāzes sociālajā tīmeklī, gan arī tas, ka uzņēmējs saviesīgā pasākumā tika manīts kādas sievietes sabiedrībā. Kalnozols sarunā ar »VZ« domstarpības ģimenē nenoliedz.

Sieva atvadās publiski

«Piedod, Valdi, ka nespēju būt Tev pateicīga un psiholoģiski terorizēju, nespēju tikt galā ar savām emocijām, reti kurš vīrs ir tik daudz devis sievai kā Tu!» – šādu tekstu, kas daļēji izklausās pēc atvadām, daļēji – pēc atvainošanās, sociālajā tīmeklī «draugiem.lv» aptuveni pirms mēneša ievietoja Larisa Pomeščikova. Viņa ir miljonāra Valda Kalnozola otrā sieva, ar kuru uzņēmējs ir kopā jau aptuveni 13 gadu, bet apprecējies vien pirms dažiem gadiem. Pomeščikova ir pazīstama dizainere, kuras klientu vidū ir naudīgi uzņēmēji no kaimiņvalstīm, kas vēlas iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā un tālab iegādājas dārgus īpašumus, kuru iekārtošana ir Larisas ziņā. Kalnozols sarunā ar »VZ« nenoliedza, ka ģimenē patlaban ne viss ir labākajā kārtībā, taču neapstiprināja, ka viņam būtu jaunas attiecības.

Vaino četrdesmitgadu krīzi

Attēlā, kas uzņemts uzbeku restorāna «Čaihana Sato» jubilejas svinībās, viņš esot redzams kopā ar Kristīni Kirilku, ar kuru saistot vien profesionālas attiecības. «Kristīne mani uzlūdza uz restorāna «Čaihana Sato» jubileju līdzi kā pavadošo personu, un domāju, ka tāpēc arī radās kādas baumas. Tā ir sieviete, ko pazīstu jau vairākus gadus. Kristīne man palīdzēja vēlēšanu kampaņā, bet, kad viņai bija vajadzīgi kādi padomi uzņēmējdarbībā, tad es viņai tos sniedzu. Mums ir daži kopēji projekti,» »VZ« klāstīja Kalnozols.

«Joprojām dzīvoju kopā ar Larisu. Kādus septiņus gadus nodzīvojām neprecējušies un tad vienā brīdī bērnu dēļ nolēmām sakārtot savas attiecības juridiski. Man ir tāda dzīves pieredze – kad sieviete sasniedz četrdesmit gadu vecumu, viņa uzplaukst kā roze. Kad iepriekšējā sieva Inguna tuvojās četrdesmit gadu slieksnim un darbojās uzņēmējdarbībā, arī viņai gribējās savā dzīvē kaut ko mainīt un sevi vairāk izpaust. Patlaban ir pārrunas ar Larisu, ka jāšķiras ir, taču tas nav kā ar Ingunu, kura mani pameta man grūtā brīdī, kad viņas palīdzība bija visvairāk vajadzīga,» pauda Kalnozols. Pēc šķiršanās viņš ar bijušo sievu gadiem ilgi nav pārmijis ne vārda un tikai neilgi pirms savas 50. jubilejas, kas apritēja šogad, atsācis runāt un pat ielūdzis viņu uz dzimšanas dienas svinībām.

«Katrā gadījumā pašreizējās pārrunas es skaidroju ar Larisas pārdomām, kā dzīvot un ko darīt tālāk. Patiesībā daudzas sievietes, kas ir četrdesmit gadu vecumā, domā līdzīgi. Ja paskatās statistiku, tad ļoti daudz sieviešu trīsdesmit piecu līdz četrdesmit gadu vecumā šķiras no vīriem un veido jaunu dzīvi. Tiesa, arī vīri nav labāki. Es gan to neesmu izjutis,» prāto uzņēmējs.

Mēģina atsākt būvniecības biznesu

Pašlaik Kalnozols joprojām kopā ar sievu un jaunākajiem bērniem mitinās Mežaparkā. Kopā uzņēmējam ir pieci bērni: pirmajā laulībā dzimuši dēls Kristaps un meita Katrīna, kas nesen šokējusi tēvu, kļūdama par žurnāla «Playboy» septembra meiteni, kā arī meita Elizabete. Savukārt otro attiecību laikā pasaulē nākusi meita Aleksandra un dēls Oskars.

Runājot par uzņēmējdarbību, Kalnozols mēģina atsākt celtniecības biznesu. «Vācu jaunu komandu, jo iepriekšējā, kamēr biju Rīgas domē, ir izjukusi. Esmu atpūties un esmu gatavs atsākt. Neesmu gan vairs tendēts iegūt pirmās vietas pasaulē, bet vienkārši labi organizēt un darīt darbu. Izveidot komandu nav nemaz tik viegli, bet tā ir galvenā celtniecības biznesā. Ir arī diezgan grūti psiholoģiski, jo, kad piedāvājamies veikt apakšuzņēmēju darbus par kaut kādiem simt tūkstošiem latu, kolēģi smejas, jo domā, ka Kaln-ozols tikai ar miljoniem ņemas. Bet nu neko darīt! Dzīve ir dzīve,» rezumē uzņēmējs.