Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Seriāls "UgunsGrēks" noslēdzas asiņaini, skatītāji zvaigā par turpinājumu

© Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā noslēdzās pašmāju iecienītākā seriāla «UgunsGrēks» septītā sezona, un pēdējai sērijai tika sadomāts tāds sižets, ko nespētu pat visrūdītākie trilleru un «šausmeņu» scenāristi.

Seriāla skatītāji sadalījušies divās nometnēs: vieni ir šokēti par notikumu gaitu un apšauba scenāristu pieskaitāmību, otri par to zvaigā un piedāvā savu turpinājumu.

Asiņaini kā kautuvē

Seriāla «UgunsGrēks» septītajā sezonā sižets koncentrējās ap daktera Leona (Ģirts Ķesteris) iecerētās Rasas (Liene Gāliņa) slepkavnieka noskaidrošanu. Pēdējā sērijā scenāristi izspēlēja reti muļķīgu gājienu: izrādījās, ka visu šo laiku kompetentie izmeklētāji nav spējuši atšķirt slepkavību no pašnāvības. Rasa nav spējusi pārdzīvot to, ka viņas mīļotais Leons patiesībā mīl Elizabeti (Maija Doveika), tāpēc nolēmusi pati sev «uzlikt rokas». Šokēts par šo vēsti, Leons kārtīgi sabrēc uz Elizabeti, tā skrien žēloties pie tēva Ziemeļa (Voldemārs Šoriņš), ko akurāt tajā brīdī žmiedz nost Georgs (Arnolds Osis). Tas daudz neķēpājas – izšķaida Elizabetes galvu pret ratiņkrēslu, pēc tam piebeidz Ziemeli un mierīgi dodas prom tieši tajā brīdī, kad istabā parādās Leons. Ieraugot šo asinspirti, Leons vaimanā par savu pēc skaita jau nez kuro mirušo līgavu, un tieši tad, protams, ienāk izmeklētāja...

Sievu skaits jau sajucis

Pēc tik negaidīta notikumu pavērsiena seriāla fani metušies apcerējumos, ko «UgunsGrēka» komanda grasās piedāvāt nākamajā sezonā. Protams, tiek arī uzskaitīta Leona statistika: ņemot vērā, ka vizuāli viņš nav īpaši mainījies, seriāla notikumu atspoguļojums diez vai varētu sniegties pat vienā desmitgadē. Šajā laikā nabaga Leons paguvis nomainīt jau, šķiet, sešas vai septiņas izredzētās. Jāatgādina, ka, seriālam sākoties, tika vēstīts, ka Leons pirmo sievu un bērnu zaudējis autoavārijā, tāpēc bēdas remdēt devās uz Āfriku. Nu jau vairs grūti atminēties, kas un vai viņam bija ar Aurēlijas Anužītes atveidoto Annu, kura tika deportēta uz klosteri. Pēc tam – Līga (Kristīne Nevarauska), kura nojūdzās un nokļuva «psihenē». Par nākamo Leons izraudzījās skolotāju Elzu (Ilze Ķuzule), ar kuru pat laimīgi apprecējās, taču drīz vien Elza saprata, ka viņai labāk patīk (arī dzīvē) psihoterapeits Rihards (Artūrs Skrastiņš), un pazuda kaut kur Britu salu virzienā. Leons atjaunoja attiecības ar savu bijušo mīlestību Martu (Dita Lūriņa), taču to viņai nevajadzēja darīt, jo, saistoties ar šo nelaimes putnu, viņa tika uzsperta gaisā abu kāzu dienā. Arī Rasai un Elizabetei, kā redzams, Leons burtiskā nozīmē izrādījies pēdējais vīrietis.

Jākļūst par geju vai jāmirst pašam?

Ņemot vērā visas šīs peripetijas, seriāla skatītāji piedāvā vairākus astotās sezonas attīstības scenārijus. Elizabete izrādīsies vai nu tomēr līdz galam nenobliezta (šajā gadījumā viņa pēc labāko «ziepeņu» paraugiem būs komā vai arī neko neatcerēsies līdz pat sezonas priekšpēdējai sērijai), vai arī viņai uzradīsies dvīņumāsa. Leons, protams, sēdēs cietumā, bet paši skarbākie (vai reālistiskāk noskaņotie) iesaka dakterim mainīt seksuālo orientāciju. Tā kā dažādu šovu nelielajā viesnīcelē jau tāpat bijis krietni par daudz, skatītāji ierosina seriāla darbību pārcelt uz kapiem – Leons tad būtu arī tuvāk visām savām nobeigtajām mīlestībām. Protams, kāds(a) jāpiebeidz arī nākamajā sezonā, un vairākums šādai lomai ir izraudzījušies neveiksmīgo detektīvi Terēzi (Marta Ančevska), kura izmeklēšanas laikā varētu iemīlēties Leonā, bet tas, kā zināms, ir tikpat kā nāves spriedums. Lielākā daļa gan uzskata, ka «jāpiebeidz» ir seriāla scenāristi, kuriem vērojams katastrofāls ideju trūkums.

Turpinājums sekos

«UgunsGrēka» producente Baiba Saleniece apstiprināja, ka rudenī noteikti sāksies šā seriāla astotā sezona, taču pagaidām seriāla komanda atrodas «radošā atvaļinājumā» un nekas filmēts netiek. Seriāla darbā bez režisores Intas Gorodeckas iesaistītas arī divas scenāristes, divi dialogu autori un vesela virkne tehniskā personāla cilvēku, tāpēc nevarētu teikt, ka «UgunsGrēks» dzimst tikai kādā vienā konkrētā galvā. Jāatgādina, ka «UgunsGrēks» savu dzīvi sāka 2009. gada martā, pavisam tam tapušas jau 529 sērijas. Tā priekštecis «Neprāta cena» pastāvēja no 2002. līdz 2006. gadam, pavisam tika demonstrētas 412 sērijas.

**

Tautas balss

reāls scenārists

– Esmu skatījies visas «UG» filmas, tādēļ varu pilnīgi precīzi paredzēt jaunās sezonas scenāriju: Ziemelis, protams, beigts, Elizabete slimnīcā komā un kā parasti atmodīsies ar pamatīgiem atmiņas zudumiem. Kā noprotat, Leons sēž cietumā, jo izmeklētāja taču viņu pieķēra «nozieguma izdarīšanas» brīdī... Šajā laikā Deniss aprūpē bezpalīdzīgo Elizabeti un demonstrē viņai, ka viņi ir laimīga ģimene, jo pretējā gadījumā visu mantojumu «piehamīs» Santa, bet te ir reāla iespēja tikt pie pusītes...Vēl pa vidu Santas gaidāmais bērns, bet ar to var manipulēt pēc situācijas. Lai nebūtu galīgi skumīgi, pārējie seriāla dalībnieki pārmaiņus izspēlēs dažādas, nelielas intrigas dažu sēriju garumā. Un tad pienāca ilgi gaidītais pavasaris: Elizabete pēkšņi visu atcerējās, Leonu attaisno, Lapsu apcietina, Deniss ar Santu pēc situācijas, lai būtu ko filmēt arī devītajā sezonā, jo, kā saprotat, Leona un Elizabetes kārtējās kāzas izjauc kārtējais triks...

drukātājs

– Mans variants: Fēlikss dzērumā biku apjūk un izvālē Gunāru. Starp abiem uzjundī jūtas. Tas tiek slēpts no apkārtējiem, kamēr Zenta abus pieķer vīna pagrabā. Fēlikss nožņaudz Zentu. Zenta paliek dzīva, bet, protams, neviens viņai netic. No cietuma par labu uzvedību tiek izlaistas Kitija ar savu māti. Aivaram tikmēr zirgs iespēris pa galvu. Sākas cīņa par Aivara naudu. Deniss pārguļ ar mēra kundzi, kura tikusi pie lieliem Eiropas līdzekļiem. Georgs palīdz Denisam viņu nonāvēt.

Avots: «www.delfi.lv»