Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Dzintars Čīča internetā iemīlējies visu laiku viltotākajā meitenē

© Vakara Ziņas

Nesen izskanēja aizkustinošs stāsts par dziedātāja Dzintara Čīčas jauno mīlestību – Sintiju Kleini, kas ne tikai izskatoties kā lelle, bet arī studē biznesa gudrības Anglijā un fano par Čīčas dziesmām.

Taču fotogrāfijās redzamā meitene ir nevis kāda Sintija Kleine, bet gan interneta vidē plaši pazīstamā Steisija Gurneviča, kuras foto tiek plaši izmantoti viltus profilu veidošanā.

Saldāk par saldu

Pamanījis skaistu meiteni «facebook» vietnē, Dzintars Čīča novērtējis viņas profila bildi, kas drīz vainagojās ar jaunietes vēstuli, raksta žurnāls «Kas jauns». Tā populārais šlāgerdziedātājs iepazinies ar Sintiju Kleini (17) — meiteni no Rīgas, kura jau sešus gadus dzīvo un mācās Anglijā un klusībā fano par Čīčas dziesmām. Dziedātājs atzinis, ka jūtas iemīlējies un ilgojas pēc dienas, kad draudzeni beidzot varēs satikt arī dzīvē. Sintija mācoties Mančestrā, skolā ar biznesa novirzienu. Meitene martā esot plānojusi atbraukt uz Latviju, lai satiktos ar Čīču klātienē, taču vectēva slimības dēļ plānus nācies koriģēt. «Man liekas, ka mums viss sanāks, un mēs būsim kopā. Ceru, ka mums izdosies!» paudusi dziedātāja jaunā mūza. Čīča īpaši priecīgs bijis par to, ka arī Sintija ir čigāniete un ar viņu iespējams runāt dzimtajā romu valodā.

Nezināt ir kauns?

Attēlos redzamā meitene gan nav Sintija Kleina, bet Steisija Gurneviča – interneta slavenība, kas pieder pie tā saucamo «duckface» («pīļuģīmju») sugas. Šādi apzīmē pārlieku uzkrāsotas meitenes, kas fotoattēlos parasti mēdz izstiept lūpas, lai tās izskatītos pilnīgākas. Vienlaikus tiek dots mājiens arī par šo personu prāta spējām. Ar Gurnevičas fotoattēliem izveidoti neskaitāmi viltus profili, kas meitenei savukārt licis ievietot vairākus pierādījumu video. «Vēlos izplatīt ātru pierādījumu video, lai noskaidrotu šādas tādas lietas (...). Man ir tikai viens «facebook» profils, un es neapstiprinu draudzību ar cilvēkiem, kurus personīgi nepazīstu. Šis profils ir tikai man, maniem draugiem un paziņām. Man ir pa kontam «Youtube» un «Formsprings», taču es nelietoju «Myspace» un citus sociālos tīklus. Cilvēki, kas izmanto manas fotogrāfijas un vārdu citās vietnēs vai profilos, šos foto ir nozaguši,» video pauž Steisija, kas tiek dēvēta arī par visu laiku viltotāko meiteni.

Joks vai PR

Var tikai minēt, ar ko sarunājies Čīča – kompleksu nomocītu meiteni vai puisi, taču fakti ir tādi, ka vai nu dziedātājs rupji iznests cauri, vai arī tas ir muļķīgs publicitātes gājiens no paša dziedātāja vai viņam tuvu stāvošo cilvēku puses. Ņemot vērā, ka minētajā publikācijā lielu daļu aizņem dziedātāja pēdējo laiku sacerējumu apraksti, pēdējais variants nav nemaz tik neticams. Tiesa, šajā gadījumā dziedātājs tiek padarīts par pamatīgu idiotu. »VZ« mēģināja noskaidrot, kā sazināties ar Čīču no viņa partnera Kaspara Antesa, tomēr viņš nevēlējās izpalīdzēt. «Viņam par šo tēmu nebūs nekādu komentāru. Iespējams, būs kāds komentārs žurnālā «Kas jauns», kas tam visam seko līdzi. Katrā ziņā viņš to uzņem ar humoru. Laika sniegt komentārus viņam nav, jo tagad ir visādas ieskaites,» kā profesionāls preses sekretārs sacīja Antess.