Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Eksperti kritizē Raimonda Vējoņa un viņa kundzes stilu

© F64

23. un 24. aprīlī Latviju oficiālā vizītē apmeklēja Norvēģijas kroņprincis Hokons Mangnuss un kroņprincese Mete Mārita. Oficiālā sagaidīšanas ceremonija sākās Rīgas pilī, kur Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu Vējoni uzņēma karalisko pāri.

Atšķirībā no Lielbritānijas karaliskās ģimenes striktajiem noteikumiem Norvēģijas karaliskais pāris Hokons un Mete Mārita vizītes laikā Rīgā neslēpa viens pret otru siltas jūtas. Arī Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu Vējoni līdz ar pavasara atnākšanu bija burtiski atplaukuši.

Abu pāru saskarsmes veidu un ģērbšanās stila atbilstību ieņemamajam amatam lūdzām raksturot etiķetes eksperti Aiju Strautmani un modes mākslinieku Aleksandru Pavlovu.

Aleksandrs Pavlovs: «Skaists matu griezums, bet vecmodīgs kostīms»

«Es negribētu būt pats bargākais un neapmierinātākais, kuram viss ir par vāju, mierīgu un vienkāršu, bet mīnusu ir vairāk nekā plusu. Par plusiem runājot, Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kundzei Ivetai ir ļoti skaists matu griezums, ar labu krāsu un atbilstošs viņas vecumam. Ja skatās tikai uz galvu, tad redzam ļoti skaistu sievieti. Bet, ja paskatāmies atsevišķi uz kostīmu, tas ir par garlaicīgu un vecmodīgu. Es skatos uz šīm drēbēm un domāju, nu kurš gan to ir ieteicis? Esmu satraucies arī par to, kur varēja atrast tādu audumu kostīmam? Veikali ir pilni ar drēbēm un skaistiem audumiem. Tērps nepadara Ivetu skaistāku, sievišķīgāku un seksīgāku. Brīdī, kad ir jāapģērbjas, lai pārstāvētu valsti, ir jābūt gandrīz kā zvaigznei. Te ir runa ne tikai par spīdumu, bet arī izskatu, kas rada cilvēkos pārsteiguma emocijas: «Mūsu prezidenta sieva ir visskaistākā!»

Prezidentam ir melns uzvalks un garlaicīga pelēka kaklasaite, kas saskaņota ar sievas tērpu. Sanācis ir pelēki, vienkārši un neinteresanti. Jāteic, ka latvieši atkal ir saģērbušies par vāju, bez stila, šarma un odziņas. Uz vīrieša uzvalku es neskatos, jo tur neko pielikt nevar, var vienkārši nomainīt kaklasaiti, un viss būtu savādāk. Ir jābūt elegantam gan vīrietim, gan sievietei. Sievietes uzdevums ir būt skaistai, skaistākai un kļūt vēl skaistākai.

Šajā gadījumā nav ne eleganti, ne sievišķīgi un ir vecmodīgi. Tādus kakla izgriezumus, kāds ir Ivetas tērpam, jau sen nenēsā, un iešuves arī izskatās nesmuki. Esmu pārsteigts, kur tādas drēbes var dabūt!? Tas nav Rīgas un galvaspilsētas stils un raksturs. Pēc padoma taču var vērsties pie ļoti daudziem stilistiem Rīgā. Var palūgt sadarboties ar Žannu Dubsku, Olgu Kolotovu, kaut vai mani un vēl daudziem citiem. Es nekad nebūtu apģērbis Ivetu šādā izskatā un ļāvis viņai doties uz tikšanos ar Norvēģijas karalisko pāri. Var taču atrast labas drēbes, kas ir sulīgas, sievišķīgas un skaistas,» tik kritisku komentāru par Latvijas pirmā pāra stilu sniedz modes mākslinieks Aleksandrs Pavlovs.

Turpretī Norvēģijas pāri viņš raksturo kā spilgtus, dzīvespriecīgus, laimīgus, jautrus un mīlošus. «Karaliskais pāris parāda jaunu odziņu, vēsmu un mājienu: «Redzat, mēs ne tikai velkam elegantus apģērbus elegantos toņos!»

Norvēģijas princeses Metes Māritas sarkanā mežģīņu kleita ir ļoti sievišķīga,» tā Pavlovs.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv