Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Sensācija - atrasts sniega cilvēks!

© Scanpix

Diezgan lielu amerikāņu interesi izraisījusi 36 gadus vecā Rika Daijera turneja pa ASV pilsētām, kuras laikā vīrietis demonstrē stikla kastē ievietotu dīvaina izskata radījuma izbāzeni.

Pats Daijers apgalvo, ka tas esot sniega cilvēks, kuru viņam 2012. gadā izdevies nomedīt netālu no Sanantonio pilsētas. Speciālisti gan saka, ka Daijers nodarbojas ar krāpšanu, turklāt ne pirmo reizi.

Gluži tāpat kā pagājušā gadsimta sākumā, kad ļaudis gadatirgos maksāja naudu par bārdainās sievietes vai divgalvainā teļa aplūkošanu, arī tagad pie Daijera telts, kas uzslieta Hjūstonas krāmu tirgus nomalē, stāv ļaužu rinda. Simtiem cilvēku ir gatavi maksāt 10 dolāru, lai aplūkotu to, ko pats Daijers dēvē par sniega cilvēka līķi, bet desmitiem maksā pat 20 dolāru, lai noskatītos īsu filmiņu, kurā redzams sniega cilvēka jeb bigfūta izsekošanas process, un parunātos ar pašu mednieku. Daijers apgalvo, ka vairāku gadu garumā dzinis pēdas aptuveni 2,4 metrus garajam radījumam, līdz beidzot to izdevies nomedīt – sniega cilvēks pienācis pie slēpņa, vēloties pamieloties ar koka zarā pakārtajām cūkas ribiņām.

Vēstis par Daijera turneju parādījušās gandrīz visos Teksasas laikrakstos. Korespondenti neaizmirst atgādināt, ka 2008. gadā Daijers jau solīja visai pasaulei demonstrēt paša nogalināta bigfūta līķi, taču tā vietā apskatei bija izlicis no gumijas pagatavotu gorillas tērpu. Izskatās, ka šoreiz avantūrists izbāzeņa pagatavošanai piegājis ar lielāku izdomu, un atliek vien brīnīties par tiem ļautiņiem, kuri maksā naudu, lai paskatītos uz viņa darinājumu, rezumē avīžnieki.