Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Zoodārzā esošie pandu tēviņi patiesībā ir mātītes

© Scanpix

ASV pilsētas Atlantas zooloģiskajam dārzam tagad jādomā, vai nenāksies gudrot jaunus vārdus trim šajā iestādē mītošajām pandām.

Tikai pēc DNS analīžu veikšanas noskaidrojies, ka šie dzīvnieki patiesībā ir mātītes, nevis tēviņi, kā tika uzskatīts līdz šim. Situāciju sarežģī tas, ka vasarā piedzimušajiem pandu dvīņiem vārdi tika izvēlēti speciāli rīkota konkursa laikā.

«Mēs esam mazliet samulsuši. Noskaidrojies, ka nedz jūnijā dzimušie dvīņubrāļi Mei Lūns un Mei Hvāns, nedz trīs gadus vecais Po patiesībā nemaz nav puikas, bet gan meitenes,» atzinusi zoodārza preses sekretāre Keiša Hainsa. Lai gan viņa skaidrojusi, ka pasaules zooloģiskajos dārzos šādi misēkļi gadās itin bieži, jo milzu pandām, pirms tās sasniegušas trīs gadu vecumu, dzimumu ir samērā sarežģīti noteikt, vietējie mediji raksta, ka ar zināmām problēmām zoodārza darbiniekiem nāksies rēķināties.

Pirmkārt, jau ir skaidrs, ka izjuks ieplānotais darījums ar kādu Ķīnas zooloģisko dārzu, uz kuru 2014. gada sākumā bija ieplānots sūtīt Po. «Šim zoodārzam nepieciešams vaislas tēviņš, nevis mātīte, tāpēc Po liktenis pašlaik palicis «karājamies gaisā»,» atzinusi Hainsa. Otrkārt, zoodārzs nevēlas maldināt savus apmeklētājus, tāpēc pareizāk būtu pandām piešķirt meiteņu vārdus, taču tas atkal radītu nevajadzīgu jucekli, iespējams, pat nāktos rīkot jaunu konkursu par pandu mazuļu vārdiem. Hainsa stāstījusi, ka iestādes vadība pagaidām vēl neesot izlēmusi, kā rīkoties.

(+bildes - pandas un panda1) MISĒKLIS Noskaidrojies, ka gan trīs gadus vecā panda, kas mīt Atlantas zoodārzā, gan dvīņi, kuri piedzima jūnijā, patiesībā ir mātītes.