Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Samanta Tīna drosmi meklē Afganistānā

© Publicitātes foto

Ik gadu ap valsts svētku laiku pie Latvijas kontingenta karavīriem starptautisko operāciju rajonā Afganistānā viesojas kāds mūziķis. Šoreiz – Samanta Tīna.

Afganistānā dziedātāja Samanta Tīna sniedza divus koncertus Mazāršarīfas militārājās bāzēs. Pirmais koncerts norisinājās karabāzē «Nidaros», bet otrs – CNL bāzē. Reizē ar dziedātāju uz Afganistānu bija devies arī viens no pēdējo gadu populārākajiem dīdžejiem Latvijā [Ex] da Bass, kurš pirms abiem koncertiem iesildīja atnākušos karavīrus ar deju mūzikas ritmiem.

«Man bija gods viesoties pie mūsu karavīriem Afganistānā un atbalstīt tos garīgi. Par šādu iespēju biju ļoti pagodināta. Bija vajadzīga drosme, jo tur nav ne palmu, ne tirkīza ūdens pludmaļu, bet skarbi un bīstami apstākļi – gan fiziski, gan garīgi. Man ir liels prieks, ka šo drosmi varēju smelties no tur esošajiem karavīriem. Viņi visi ir un būs mani varoņi,» saka Samanta Tīna.

Brīvajā laikā Samanta Tīna paguva gan izmēģināt militāro tehniku, gan pabūt vietējā tirgū.

«Iespaidu ir daudz, uzņēma mūs labi, ieguvu arī jaunus draugus. Izturību mūsējiem tur tālumā, un paldies par smaidiem, emocijām un viesmīlību,» saka dīdžejs [Ex] da Bass.