Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Vīrietis, skrienot maratonu, noada garu šalli

© Scanpix

Viens no tradicionālā Kanzassitijas maratona kolorītākajiem dalībniekiem bijis Deivids Bebkoks, kurš skrējiena laikā noadījis vairāk nekā 3,6 metrus garu šalli.

Šādā veidā 41 gadu vecais Misūri universitātes grafiskā dizaina profesors mudinājis cilvēkus ziedot naudu fondam, kas izstrādā zāles pret Alcheimera slimību.

Bebkoks stāstījis, ka gan ar skriešanu, gan adīšanu sācis aizrauties pirms trim gadiem un nolēmis šīs nodarbes apvienot. «Viena otru absolūti netraucē,» pēc distances, kas veikta 5 stundās, 48 minūtēs un 27 sekundēs, sacījis profesors. Viņš piebildis, ka distances sākumā citi skrējēji pievērsuši uzmanību viņa neparastajai nodarbei. «Bet tad es taktiski atpaliku, lai netraucētu viņiem koncentrēties,» jokojis Bebkoks. Jāpiebilst, ka viņš nav pirmais, kurš maratonskrējiena laikā adījis, – 2008. gadā Londonas maratona laikā Sjūzija Hjūere noadīja 1,62 metrus garu šalli. «Šaubos, ka viņa būtu sliktāka adītāja, – Sjūzija vienkārši ir daudz labāka skrējēja par mani, un viņai adīšanai bija mazāk laika,» savu humora izjūtu atkal demonstrējis Bebkoks.