Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Latvijā slavenākās lesbietes oficiāli reģistrē savas attiecības

© Kaspars Ūdris

Sociālā tīkla «facebook.com» aktīvākajiem lietotājiem svētdiena nāca ar pārsteigumu – nu jau bijusī Dailes teātra aktrise Ieva Pļavniece un viņas draudzene Anamika Goldberga vienlaikus ziņoja par savu jauno statusu precētu dāmu lomā. Kur un kā – komentāru nav bijis.

Par simpātiskās aktrises Ievas Pļavnieces seksuālās orientācijas īpatnībām baumoja jau sen, bet tikai pirms kāda laika viņa beidzot neslēpjoties sāka sabiedrībā parādīties un rociņās staigāt ar savu draudzeni – dzīvespriecīgo un vienmēr ļoti pieklājīgo Anamiku Goldbergu, kuras nodarbošanās esot pirtniece. Pirms kāda laika »VZ« gan ziņoja par baumām, ka mīlnieces ir pašķīrušās – šīs aizdomas tika bāzētas uz Pļavnieces histēriskās reakcijas par kādu sensenu publikāciju pamata –, taču tā acīmredzot ir bijusi tikai pirmskāzu stresa radīta reakcija. Sociālajos tīklos abām pāri veļas gūzma laba vēlējumu, daudzi grib uzzināt, kur noticis svinīgais notikums, taču plašāka informācija netiek sniegta. Protams, ir arī neinformēti cilvēki – kā režisore Baņuta Rubess, kura neviltotā pārsteigumā sociālajos tīklos ir vaicājusi, ar ko Ieva apprecējusies... Kā zināms, no šīs sezonas Pļavniece vairs nav Dailes teātra štata aktrise, par viņas tālākajām gaitām radošajā sfērā nekas nav zināms.

Ja par homoseksuāli orientētiem vīriešiem Latvijā zināms diezgan daudz, tad lesbietes savas gaitas īpaši neafišē. Pļavniece un Goldberga slavenāko latvju lesbiešu tronī tagad nomainīs citas meitenes, kuras līdz šim bijušas teju vienīgās, kas atpazīstamas arī plašākai sabiedrībai – runa ir par Līgu Kļaviņu un Evitu Gošu. Abas oficiāli salaulājās 2005. gadā, Goša ir geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības «Mozaīka» valdes locekle. Lielāko šoku šis pāris radīja tad, kad atklātībā nāca fakts par to, ka mākslīgās apaugļošanas ceļā bijusī olimpiete, savulaik talantīgā septiņcīņniece Līga Kļaviņa un juriste Evita Goša tikušas pie dēliņa. Arī tas vēl būtu nieks, taču abu bērna Niko Marisa tēvs, kā izrādījās, ir frizieris Pērs Bogomazovs, kurš arī nekad nav slēpis savu netradicionālo seksuālo orientāciju. Kāpēc par mākslīgās apaugļošanas donoru izvēlēts tieši Pērs, abas nevēlējās stāstīt, to nekomentēja arī frizieris.