Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Nozagts pasaulē mazākais ponijs

© Scanpix

Itālijas Umbrijas provincē notiekošā zirgu gadatirgus laikā nozagts ponijs, vārdā Čārlijs, kurš oficiāli atzīts par pasaulē mazāko zirdziņu – dzīvnieka augums skaustā nepārsniedz 63 centimetrus.

Neoficiāla informācija liecina, ka zagļi jau mēģinājuši sazināties ar ponija saimnieku un pieprasījuši ievērojamu izpirkuma maksu par tā atdošanu.

Incidents noticis dienu pirms Sita di Kastello pilsētā notiekošā Nacionālā zirgu gadatirgus sākuma. Čārlijam, kurš ir slavens ne tikai ar savu miniatūro augumu, bet arī to, ka prot ilgstoši staigāt, saslējies pakaļkājās, un demonstrēt citus trikus, bija paredzēts uzstāties gadatirgus atklāšanas dienā. Taču, kad no rīta ponija saimnieks Bartolo Mesina devies pie sava mīluļa uz stalli, viņam nācies konstatēt, ka durvis ir atlauztas, bet mazais zirdziņš – pazudis.

Gadatirgus prezidents Andželo Kapeki bijis sašutis par notikušo, norādot, ka gadatirgū allaž tiek nodrošināta pietiekami laba apsardze un šī ir pirmā reize 47 gados, kad tiek nozagts kāds zirgs. Policija, kas ieradusies notikuma vietā, diemžēl nav varējusi palīdzēt – tā tikai konstatējusi, ka zagļi sabojājuši ne tikai staļļa durvis, bet arī divus stiepļu žogus un pāri tabakas laukam aizveduši poniju līdz netālajai šosejai. «Baidos, ka viņu būs grūti atrast, jo poniju taču ir tik vienkārši transportēt – augumā viņš nav lielāks par prāvu suni,» sacījis Mesina. Klīst baumas, ka zagļi viņam jau pieprasījuši izpirkuma naudu, tomēr nedz ponija saimnieks, nedz policija nevēlas šo informāciju komentēt, lai nekaitētu izmeklēšanai.