Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Zvejnieks Norvēģijā superkombinācijā 13.vietā, slalomā uzrādot otro laiku

© infoski.lv

Šodien no Lillehammeres (Norvēģija) netālajā Hafjelas kalnā turpinājās Norvēģijas čempionāts un FIS sacensības kalnu slēpošanā, kurā piedalās arī Latvijas pārstāvji.

Superkombinācijā (nobrauciens+slaloms) augstajā 13.vietā no 64 dalībniekiem ierindojās Kristaps Zvejnieks, kurš no uzvarētāja Aksela Lunda Svindāla (Norvēģija) divu disciplīnu kopvērtējumā atpalika tikai 1,83 sekundes, slalomu nobraucot par 0,6 sekundēm ātrāk nekā pazīstamais norvēģis, taču jāatceras, ka Svindālam slaloms ir krietni vājāks nekā pārējās disciplīnas un šogad nevienu reizi pasaules kausos viņš nav bijis tuvu trīsdesmitniekam šajā tehniskajā disciplīnā.

Nobrauciena trasi Kristaps Zvejnieks veica 1:36,14 un atradās 22.vietā, tobrīdējam līderim Duglasam Hedīnam (Zviedrija) zaudējot 2,56 sekundes. Līdz vadošajam trijniekam viņam pietrūka 2 sekundes, bet līdz desmitniekam – viena sekunde. Zinot to, ka Kristapam labāk padodas slaloms un ka janvāra beigās šajā pašā sacensību vietā viņš superkombinācijā starp norvēģu un zviedru junioriem bija otrajā vietā, uzrādot labāko laiku slalomā. Tas lika cerēt uz labu panākumu superkombinācijā abu disciplīnu kopvērtējumā arī šoreiz. Kristaps cerības attaisnoja, slalomā uzrādot otro (!) ātrāko laiku – 42,09 (par mūsu sportistu slalomā par 0,36 sekundēm bija ātrāks vienīgi norvēģis Bjerns Staursets – aut. piez.), un kopvērtējumā pakāpjoties uz 13.vietu. Pirmais četrinieks satilpa vienā sekundē, bet no piektās vietas, kas uzvarētājam zaudēja jau pusotru sekundi, līdz pat trīspadsmitajai vietai rezultāti bija ļoti blīvi. Kristapu līdz piektās vietas ieguvējam Iveram Bjerkestrandam šķīra tikai 0,32 sekundes.

Otro labāko rezultātu – 33.vietu – no Latvijas pārstāvjiem uzrādīja Roberts Rode, kurš vakar bija labākais no latviešiem nobraucienā. Roberts startēja tikai ar 38. numuru (septiņpadsmit aiz Kristapa – aut. piez.) un bija par 0,73 sekundēm lēnāks nekā Kristaps, ierindojoties 32.vietā nobraucienā. Rode slalomā bija par 4,8 sekundēm lēnāks nekā Zvejnieks un uzrādīja 38.laiku, kas kopvērtējumā viņam deva 33.vietu (+7,36). Kaspars Daugulis nobraucienā uzrādīja 52.laiku, bet slalomā nefinišēja. Vakardienas nobrauciena uzvarētājs Adrians Sejersteds šodien nefinišēja nobrauciena daļā.

Uzvaru svinēja pašreizējais pasaules čempions šajā disciplīnā Aksels Lunds Svindāls, kas pēc nobrauciena daļas atradās otrajā vietā. Otro vietu izcīnīja Lars Mīre (+0,58), bet trešais bija vēl viens mājinieks Henriks Kristofersens (+0,89). Visi trīs godalgoto vietu ieguvēji bija lēnāki par Kristapu slalomā. Jā Svindāls šajā sezonā tiešām ļoti vāji brauc slalomu, tad par Mīri un Kristofersenu tā gan nevar teikt. Mīre šosezon piecas reizes Pasaules kausa posmos slalomā ir bijis „punktos”, t.i. top30, vienu reizi pat desmitniekā, savukārt Kristofersens ir šī gada Pasaules junioru vicečempions slalomā.

Dāmām 35 dalībnieču vidū Agnese Āboltiņa izcīnīja 20.vietu, uzrādot laiku 2;33,56 un uzvarētājai zaudējot 10,38 sekundes. Pēc nobrauciena Agnese bija 18.vietā (+6,58), bet slalomā viņa uzrādīja 22.laiku (+3,83). Superkombinācijā pirmais trijnieks, kurā iekļuva tikai norvēģietes, bija identisks vakardienas nobraucienam. Uzvarēja Lote Smiseta Sejersteda, kura pārliecinoši (tuvāko sāncensi par 1,89 sekundēm – aut. piez.) visas apsteidza nobraucienā, bet slalomā uzrādīja trešo ātrāko laiku. Atkal otrā bija Annija Vinkvista (+1,70), bet trešā – Ragnhilda Movinkela (+2,18).

Rītdienas programmā būs supergigants.