Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

37 gadu vecumā miris ASV bobslejists Stīvens Holkombs

© imago/Ed Gar/Scanpix

ASV Olimpiskā komiteja apstiprinājusi sēru vēstis, ka olimpiskais čempions un pasaules čempions bobslejā Stīvens Holkombs miris. Viņš aizgājis mūžībā 37 gadu vecumā.

„Visa mūsu olimpiskā kustība ir šokēta un apbēdināta par neticami traģisko zaudējumu, Stīvenam Holkombam aizejot mūžībā,” oficiālajā paziņojumā citēts ASV Olimpiskās komitejas priekšsēdētājs Skots Blekmans. „Stīvens bija lielisks sportists un vēl lieliskāks cilvēks, viņa neatlaidība un sasniegumi bija iedvesmas avots mums visiem. Jūtam līdzi Stīvena ģimenei un visai bobsleja saimei.”

Holkombs atrasts miris no rīta (pēc ASV laika) savā istabiņā ASV Olimpiskajā treniņu centrā Leikplesidā. Plašāka informācija par viņa nāves apstākļiem šobrīd netiek publiskota.

„Būtu viegli šobrīd koncentrēties uz piedzīvoto zaudējumu Stīvena olimpisko medaļu un sasniegumu izskatā, taču ASV Bobsleja un Skeletona federācija ir ģimene, un šobrīd mēs vispirms cenšamies aptvert sava komandas biedra, brāļa un drauga aiziešanu mūžībā,” izteicies ASV Bobsleja un Skeletona federācijas vadītājs Derins Stīls.

Holkombs vēl aizvadītajā sezonā aktīvi piedalījās Pasaules kausa posmos un joprojām bija bobsleja elites augšgalā. Divnieku konkurencē viņš ieņēma otro vietu sezonas kopvērtējumā, bet kā pilots četrinieku ekipāžās Holkombs sezonas kopvērtējumā bija trešais. Pasaules čempionātā Kēnigszē viņš savas ekipāžas aizstūrēja līdz attiecīgi piektajai un septītajai vietai, savukārt viņa pēdējās oficiālās sacīkstes tā arī paliks nākamās olimpiādes mājvietā Phjončhanā, kur PK pēdējā posmā četriniekos Holkombs ar stūmējiem ierindojās desmitajā vietā.

Holkombs ASV bobsleja izlases rindās startēja jau kopš 1998. gada, viņš ir piedalījies trīs olimpiskajās spēlēs, un Vankūverā kļuva par olimpisko čempionu. Tā bija pirmā ASV olimpiskā medaļa bobslejā kopš 1948. gada. Savukārt Sočos Holkombs ieguva bronzu gan divniekos, gan četriniekos. Pasaules čempionātos Holkombs ieguvis desmit medaļas un ir seškārtējais Pasaules kausa ieguvējs. Pasaules kausa posmos viņš uz goda pjedestāla bijis 60 reizes.