Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

Eksprezidents Ulmanis: Man nav nekādu problēmu dzīvot graustā

© F64

Ēka Rīgā, Brīvības ielā 38, kurā diviem bijušajiem Latvijas Valsts prezidentiem piešķirti dzīvokļi, klasificēta par B kategorijas graustu. Taču, kā atklāj eksprezidents Guntis Ulmanis, kuram ēkā pieder dzīvoklis, nekādu problēmu saistībā ar šo faktu viņš neizjūtot, raksta portāls "jauns.lv".

Kā iepriekš pavēstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte, ēka pieder septiņiem kopīpašniekiem - Latvijas valstij Finanšu ministrijas personā, trim juridiskām un trim fiziskām personām. Ēka atrodas blakus Ministru kabinetam un tās apsaimniekošanu veic SIA "NIRA fonds apsaimniekošana".

Kā skaidroja Gailīte, ēkas apsaimniekotājs šī gada februārī ir iesniedzis atzinumu, kurā norādīts, ka ēkas fasāde kopumā ir apmierinošā tehniskā stāvoklī, tomēr atsevišķas apmetuma zonas un dzegu elementi ir bojāti un ir sliktā tehniskā stāvoklī, kas rada apdraudējumu personu drošībai. Līdz ar to nepieciešams veikt bīstamo elementu demontēšanu.

Tāpat apsaimniekotājs norādīja, ka ēkas kopīpašnieki sapulcē nolēmuši neveikt ēkas fasādes atjaunošanu, līdz ar ko Rīgas domes Vidi degradējošo būvju komisija nolēma būvi klasificēt kā B kategorijas vidi degradējošu būvi un piemērot īpašniekiem 3% paaugstināto nekustamā īpašuma nodokli.

Šajā ēkā 2007.gadā dzīvoklis tika piešķirts eksprezidentei Vairai Vīķei-Freibergai. Tāpat tajā miteklis tika ierādīts bijušajam prezidentam Guntim Ulmanim.

"jauns.lv" Ulmanis atklājis, ka neesot problēmu dzīvot ēkā, kurai piešķirts grausta statuss.

"Nekādu problēmu, ka māja, kurā dzīvoju, atzīta par graustu, neesmu izjutis. Šis grausta statuss manu dzīvi un darbību nekādā veidā netraucē. Grausts ir lielisks! Šajā sakarā var pārfrāzēt Marka Tvena teicienu “ziņas par manu nāvi ir stipri pārspīlētas” - ziņas par mājas slikto stāvokli ir pārspīlētas. Kā katrā dzīvoklī, laiku pa laikam jāpielabo santehnika vai elektrības instalācija, bet tas viss ir ikdiena, un par dzīvokļa tehnisko stāvokli nav pamata sūdzēties. Kā parasti, arī šovasar esmu iecerējis Dziesmu un deju svētku gājienu vērot, stāvot uz sava balkona."