Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

Ģimene ar maziem bērniem sašutumā: Jau gadiem nākas pamatīgi salt

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Olga, kura ar vairākiem maziem bērniem dzīvo Cēsīs ir sašutusi par nama apsaimniekotāja rīcību - jau vairākus gadus apkures sezonā ģimene par siltumu maksā ievērojamu naudas summu, bet siltums līdz dzīvoklim nenonāk un ģimene spiesta dzīvot lielā aukstumā, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Likumu es esmu iemācījusies gandrīz no galvas. Tur ir teikts, ka ja mēs nesaņemam pietiekošo pakalpojumu, tad jāgriežas pie namu pārvaldes. Es esmu darījusi arī to. Uzrakstīju vēstuli un lūdzu veikt pārrēķinu par lielajiem rēķiniem un nesaņemto pakalpojumu. Es uzrakstīju par visām sezonām 270 eiro - cik man aizgāja uz elektrību (elektriskajiem sildītājiem), uz ko klusums jau ir pusotru gadu," stāsta Olga. Viņa arī apgalvo, ka ziemā tualetē esot +11 grādi, bet dzīvoklī +16.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Sieviete uzskata, ka apsaimniekotāja pārstāvji apzināti ignorē viņas lūgumus un neierodas dzīvoklī aukstākajās ziemas dienās, tādējādi izvairoties veikt pārrēķinu un atmaksāt pārmaksāto naudu. Olga grasās iegādāties verificētu ierīci, kas mērīs temperatūru viņas dzīvoklī ik minūti, un pēc rādījumu iegūšanas nākamajā apkures sezonā ir apņēmības pilna ar tiem doties taisnā ceļā uz tiesu.

SIA ”Cēsu dzīvokļu pārvalde” māju pārvaldnieks Ingus Kalniņš stāsta: "To izskata uzņēmuma vadītājs, tad ar speciāliem verificētiem mērinstrumentiem tiek veikti mērījumi vairākas dienas pēc kārtas. Ja dzīvoklī nav konstatētas citi iemesli, kāpēc nav tā apkures temperatūra, tad mēs varam piemērot pārrēķinu." Viņš arī skaidro, ka dzīvoklī ir mēģināts tikt divas reizes, tomēr abās reizēs dzīvokļa saimniece nebija mājās. Tāpat I. Kalniņš skaidro, ka nevar veikt pārrēķinu, jo neesot problēmu ar apkures sistēmu, siltums mājai tiekot piegādāts pietiekamā apjomā. Aukstums dzīvokļos ir tāpēc, ka māja ir sliktā stāvoklī, līdz ar to tai nepieciešama renovācija.

Mājas iedzīvotāji atbalsta ēkas siltināšanu un nama apsaimniekotājs cer, ka jau nākamajā gadā būs iespējams uzsākt ēkas renovāciju.