Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Mājas iedzīvotājiem jāpiedzīvo šausmas, bet pārvaldnieks neliekas ne zinis

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Atmodas ielas nama (Rēzekne) iedzīvotāji ir sašutuši par sava namsaimnieka rīcību. Šī nama iedzīvotāji jau vairākus gadus spiesti noraudzīties kā bezpajumtnieki nokārto savas dabiskās vajadzības un izdemolē kāpņutelpu, bet mājas pārvaldnieks pat necenšas neko darīt, lai to novērstu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Viena no mājas iemītniecēm vārdā Aelita ir sašutusi par mājas kāpņu telpas izskatu un apsaimniekotāja vienaldzību: "Piemēram ir izsisti logi, kas aizklāti ar kaut kādām vecām durvīm varbūt, kas izvilktas kaut kur no miskastes. Nu tas nav reāli. Ziemā arī ir ļoti auksti kāpņu telpā. Ieejot kāpņu telpā uzreiz tie ir padomju laiki. ziniet, man tiešām kauns. Piemēram, man būtu kauns aicināt ciemos ārzemju draugus." Mājai nav uzstādīts arī durvju kods, kas varētu aizkavēt svešu cilvēku iekļūšanu mājā. Aelita atklāj, ka ir cilvēki, kas mājas kāpņu telpu izmanto par tualeti vai nāk tajā iztukšot nopirktās alkohola pudeles.

Arī pirms diviem gadiem uzstādītās pastkastītes ir nožēlojamā stāvoklī - uzlauztas un izdemolētas.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

SIA "Latgales namu apsaimniekotājs" valdes priekšsēdētājs Ilmārs Ostrovskis norāda: "Kodu? Cik viņš ilgi nostāvēs? Kodu var ielikt, bet, saprotiet, tas daudz nemaksā, bet jēgas tam nav nekādas." mājas iedzīvotāja Aelita gan ir citādās domās. Viņa uzskata, ka ja kāpņu telpā tiks veikts kosmētiskais remonts, tad arī iedzīvotājiem neradīsies vēlme to bojāt. Viņa arī stāsta, ka esot vairākkārtīgi zvanījusi apsaimniekotājam un lūgusi situāciju labot. Tomēr I. Ostrovskis noliedz, ka būtu saņēmis kaut vienu zvanu.

"Mēs pagājušajā gadā šajā mājā ieguldījām 7700 eiro. Tika nostiprinātas trīs pilastras, kas bija avārijas stāvoklī. Un lielākais bija pamatu nostiprināšana, jo pamati gāzās ārā. Šogad mēs esam arī nomainījuši visā pagrabstāvā ūdensvadu, Tas izmaksās kaut kur ap 1500 eiro," stāsta I. Ostrovskis. Turklāt viņš norāda, ka ne tikai nevar apmaksāt visus remontdarbus, bet ka iedzīvotāji vēl ir palikuši parādā aptuveni 3000 eiro par jau veiktajiem uzlabojumiem.